Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeldzame Europese wilde kat terug in Zuid-Limburg

Geplaatst opzondag 7 januari 2018 - 9:22

De Europese wilde kat heeft zijn weg teruggevonden naar Zuid-Limburg. Vanuit de Eifel en Ardennen komt het zeldzame dier in het Limburgse Heuvelland.

Waar het eerste nog even gissen was hoeveel wilde katten er nu precies in Zuid-Limburg leven, laat website Naturetoday.com zondag weten dat er vorig jaar veertien zeldzame wilde katten aanwezig waren in de provincie.

Kittens
De eerste sporadische waarnemingen in Zuid-Limburg stammen uit 2002 en 2006. Acht jaar later begint het aantal waarnemingen toe te nemen. En nu heeft er in het voorjaar van 2017 met zekerheid op minimaal twee locaties voortplanting plaatsgevonden. Er werden zeker twee en mogelijk zelfs drie nestjes kittens geworpen, waarvan één nest uit minstens vijf kittens bestond.

Lees ook: Video: Zeldzame wilde kat met kittens in Limburgs bos

In het Vijlenerbos in Vaals zijn in totaal zes verschillende wilde katten aangetroffen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen