Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeldzame eikelmuis succesvol uitgezet in Limburgse natuur

Geplaatst opdinsdag 31 juli 2018 - 11:55

Dierentuin GaiaZOO in Kerkrade heeft tientallen eikelmuizen losgelaten in de Limburgse natuur.

De muis is zeer zeldzaam en wordt gefokt in de dierentuin. Het beestje leeft vooral in Zuid-Limburg, maar het aantal is daar afgelopen jaren fors afgenomen. Er zijn er waarschijnlijk nog minder dan tien.

Van de uitgezette eikelmuizen zijn er enkele teruggevonden. De dierentuin concludeert dat de dieren zich dus lijken te handhaven.

Lees ook: Eikelmuis in Limburg op sterven na dood

Zeldzame knaagdieren
In Zuid-Limburg leeft een aantal zeldzame knaagdieren die nergens anders in Nederland voorkomen. Voor onder meer de hazelmuis en de hamster werden afgelopen jaren daarom allerlei beschermingsmaatregelen genomen.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen