Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeldzame eikelmuis succesvol uitgezet in Limburgse natuur

Geplaatst opdinsdag 31 juli 2018 - 11:55

Dierentuin GaiaZOO in Kerkrade heeft tientallen eikelmuizen losgelaten in de Limburgse natuur.

De muis is zeer zeldzaam en wordt gefokt in de dierentuin. Het beestje leeft vooral in Zuid-Limburg, maar het aantal is daar afgelopen jaren fors afgenomen. Er zijn er waarschijnlijk nog minder dan tien.

Van de uitgezette eikelmuizen zijn er enkele teruggevonden. De dierentuin concludeert dat de dieren zich dus lijken te handhaven.

Lees ook: Eikelmuis in Limburg op sterven na dood

Zeldzame knaagdieren
In Zuid-Limburg leeft een aantal zeldzame knaagdieren die nergens anders in Nederland voorkomen. Voor onder meer de hazelmuis en de hamster werden afgelopen jaren daarom allerlei beschermingsmaatregelen genomen.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen