Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeldzame eikelmuis succesvol uitgezet in Limburgse natuur

Geplaatst opdinsdag 31 juli 2018 - 11:55

Dierentuin GaiaZOO in Kerkrade heeft tientallen eikelmuizen losgelaten in de Limburgse natuur.

De muis is zeer zeldzaam en wordt gefokt in de dierentuin. Het beestje leeft vooral in Zuid-Limburg, maar het aantal is daar afgelopen jaren fors afgenomen. Er zijn er waarschijnlijk nog minder dan tien.

Van de uitgezette eikelmuizen zijn er enkele teruggevonden. De dierentuin concludeert dat de dieren zich dus lijken te handhaven.

Lees ook: Eikelmuis in Limburg op sterven na dood

Zeldzame knaagdieren
In Zuid-Limburg leeft een aantal zeldzame knaagdieren die nergens anders in Nederland voorkomen. Voor onder meer de hazelmuis en de hamster werden afgelopen jaren daarom allerlei beschermingsmaatregelen genomen.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen