Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeldzame eikelmuis succesvol uitgezet in Limburgse natuur

Geplaatst opdinsdag 31 juli 2018 - 11:55

Dierentuin GaiaZOO in Kerkrade heeft tientallen eikelmuizen losgelaten in de Limburgse natuur.

De muis is zeer zeldzaam en wordt gefokt in de dierentuin. Het beestje leeft vooral in Zuid-Limburg, maar het aantal is daar afgelopen jaren fors afgenomen. Er zijn er waarschijnlijk nog minder dan tien.

Van de uitgezette eikelmuizen zijn er enkele teruggevonden. De dierentuin concludeert dat de dieren zich dus lijken te handhaven.

Lees ook: Eikelmuis in Limburg op sterven na dood

Zeldzame knaagdieren
In Zuid-Limburg leeft een aantal zeldzame knaagdieren die nergens anders in Nederland voorkomen. Voor onder meer de hazelmuis en de hamster werden afgelopen jaren daarom allerlei beschermingsmaatregelen genomen.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen