Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zeldzame Duitse tank naar Militracks Overloon

Geplaatst opzaterdag 12 mei 2018 - 6:00

De zwaarste tank die door de Duitsers werd gebruikt in de Tweede Wereldoorlog komt volgende week naar het Oorlogsmuseum in Overloon.

Als het transport lukt heeft de tank, die op een dieplader wordt vervoerd, er een reis van 800 kilometer opzitten. De Königstiger tank - de grootste tank die de Duitsers ter beschikking hadden - staat nu nog in een museum in het Franse Samur.

Binnenwegen
Omdat de tank niet over de snelweg vervoerd mag worden, moet het gevaarte over Franse binnenwegen vervoerd worden, en dan alleen nog maar 's nachts. Het is de bedoeling dat de tank vrijdag aankomt in Overloon.

Vergunningen
Daar is hij drie dagen te zien voor hij weer teruggaat naar Frankrijk. De Königstiger zal ook rijden tijdens het Militracks-evenement, waarbij met antiek oorlogsmaterieel wordt rondgereden, vooral afkomstig uit Duitsland.

Bijzonder
Het museum in er vier maanden mee bezig geweest om alle vergunningen en het vervoer te regelen. Volgens directeur Erik van Dungen van het Museum is het ondanks dat zeker de moeite waard om de tank naar Nederland te halen. "Het is voor ons een bijzonder object, je krijgt hem anders nooit te zien en zeker niet rijdend. Dus we hebben er wat voor over om hem te tonen."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen