Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zeldzame Duitse tank naar Militracks Overloon

Geplaatst opzaterdag 12 mei 2018 - 6:00

De zwaarste tank die door de Duitsers werd gebruikt in de Tweede Wereldoorlog komt volgende week naar het Oorlogsmuseum in Overloon.

Als het transport lukt heeft de tank, die op een dieplader wordt vervoerd, er een reis van 800 kilometer opzitten. De Königstiger tank - de grootste tank die de Duitsers ter beschikking hadden - staat nu nog in een museum in het Franse Samur.

Binnenwegen
Omdat de tank niet over de snelweg vervoerd mag worden, moet het gevaarte over Franse binnenwegen vervoerd worden, en dan alleen nog maar 's nachts. Het is de bedoeling dat de tank vrijdag aankomt in Overloon.

Vergunningen
Daar is hij drie dagen te zien voor hij weer teruggaat naar Frankrijk. De Königstiger zal ook rijden tijdens het Militracks-evenement, waarbij met antiek oorlogsmaterieel wordt rondgereden, vooral afkomstig uit Duitsland.

Bijzonder
Het museum in er vier maanden mee bezig geweest om alle vergunningen en het vervoer te regelen. Volgens directeur Erik van Dungen van het Museum is het ondanks dat zeker de moeite waard om de tank naar Nederland te halen. "Het is voor ons een bijzonder object, je krijgt hem anders nooit te zien en zeker niet rijdend. Dus we hebben er wat voor over om hem te tonen."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Overzicht
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek

Meest gelezen