Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zeldzame Duitse tank naar Militracks Overloon

Geplaatst opzaterdag 12 mei 2018 - 6:00

De zwaarste tank die door de Duitsers werd gebruikt in de Tweede Wereldoorlog komt volgende week naar het Oorlogsmuseum in Overloon.

Als het transport lukt heeft de tank, die op een dieplader wordt vervoerd, er een reis van 800 kilometer opzitten. De Königstiger tank - de grootste tank die de Duitsers ter beschikking hadden - staat nu nog in een museum in het Franse Samur.

Binnenwegen
Omdat de tank niet over de snelweg vervoerd mag worden, moet het gevaarte over Franse binnenwegen vervoerd worden, en dan alleen nog maar 's nachts. Het is de bedoeling dat de tank vrijdag aankomt in Overloon.

Vergunningen
Daar is hij drie dagen te zien voor hij weer teruggaat naar Frankrijk. De Königstiger zal ook rijden tijdens het Militracks-evenement, waarbij met antiek oorlogsmaterieel wordt rondgereden, vooral afkomstig uit Duitsland.

Bijzonder
Het museum in er vier maanden mee bezig geweest om alle vergunningen en het vervoer te regelen. Volgens directeur Erik van Dungen van het Museum is het ondanks dat zeker de moeite waard om de tank naar Nederland te halen. "Het is voor ons een bijzonder object, je krijgt hem anders nooit te zien en zeker niet rijdend. Dus we hebben er wat voor over om hem te tonen."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen