Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeldzame blauwzwarte houtbij gespot in Vlindertuin Belfeld

Geplaatst opzondag 4 juli 2021 - 8:46

In de Vlindertuin in Belfeld is de zeldzame blauwzwarte houtbij gespot. Vrijwilligers vonden de zeer zeldzame bij tijdens een inspectie.

De bijensoort hoort met zijn twee tot drie centimeter lengte bij de grootste bijensoorten van Europa. Het beestje komt voornamelijk voor in het centrale en zuidwestelijke deel van ons continent. Door de opwarming van de aarde wordt het diertje nu ook in ons land gespot.

Grote kever
De vrijwilligers van de Belfeldse vlindertuin zijn blij met hun vondst. In een reactie laat Jan Wilms van de Vlinderhaof weten: "In eerste instantie denk je aan een hele grote kever. De Blauwzwarte houtbij is een grote en spectaculair ogende bijensoort, die hooguit verward kan worden met een donkere, blauw gekleurde hommel."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen