Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeldzame blauwzwarte houtbij gespot in Vlindertuin Belfeld

Geplaatst opzondag 4 juli 2021 - 8:46

In de Vlindertuin in Belfeld is de zeldzame blauwzwarte houtbij gespot. Vrijwilligers vonden de zeer zeldzame bij tijdens een inspectie.

De bijensoort hoort met zijn twee tot drie centimeter lengte bij de grootste bijensoorten van Europa. Het beestje komt voornamelijk voor in het centrale en zuidwestelijke deel van ons continent. Door de opwarming van de aarde wordt het diertje nu ook in ons land gespot.

Grote kever
De vrijwilligers van de Belfeldse vlindertuin zijn blij met hun vondst. In een reactie laat Jan Wilms van de Vlinderhaof weten: "In eerste instantie denk je aan een hele grote kever. De Blauwzwarte houtbij is een grote en spectaculair ogende bijensoort, die hooguit verward kan worden met een donkere, blauw gekleurde hommel."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen