Overslaan en naar de inhoud gaan

Zekerheid: miljoenen steun voor philharmonie zuidnederland

Geplaatst opwoensdag 8 juli 2020 - 21:35

Als het aan de Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant ligt, krijgt philharmonie zuidnederland de komende vier jaar 1,5 miljoen euro per jaar.

In 2021 krijgt philharmonie zuidnederland al dat geld, maar Provinciale Staten moet nu nog een klap geven op het voorstel voor nog drie jaar subsidie.

Zekerheid
Gedeputeerde Ger Koopmans van de Provincie Limburg is blij dat de onzekerheid van de vorige periode voorbij is. "Nu gelukkig weer vier jaar zekerheid en dat is belangrijk. Maar eerlijk: Limburg had nog liever de oorspronkelijke 2 miljoen gezien." Eerder kreeg het orkest 2 miljoen euro van de provincie Noord-Brabant. Sinds 2018 wordt een half miljoen euro gekort op de subsidie.

Prestaties
Voorheen werd steeds per één of twee jaar subsidie toegekend. Gedeputeerde Wil van Pinxteren van Noord-Brabant: "Een grote en professionele organisatie als de philharmonie zuidnederland heeft op lange termijn zekerheid nodig om prestaties op een adequate en effectieve wijze uit te voeren."

Philharmonie zuidnederland verzorgt 20 september het Liberation Concert op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Het concert wordt twee keer uitgevoerd.

Lees ook: Dubbele uitvoering Liberation Concert

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen