Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeker tien eisers in 'minder Marokkanen'-proces Wilders

Geplaatst opvrijdag 23 september 2016 - 8:26

Zeker tien mensen eisen smartengeld van Geert Wilders omdat ze zich slachtoffer voelen van de omstreden uitspraken over minder Marokkanen.

Advocaat Goran Sluiter zal namens zeven van hen 500 euro smartengeld per persoon eisen. Dat meldt NOS vrijdagochtend.

Rectificatie
Raadsman Sluiter vertegenwoordigt in dit proces ook twee organisaties: het Landelijk Beraad Marokkanen en de belangenvereniging Emcemo (Euro-Mediterraan Centrum Migratie & Ontwikkeling). Volgens de organisaties ziet de toekomst er somber uit door de woorden van de PVV'er. Daarom eist de advocaat een rectificatie.

Derde dag
Vrijdag vindt de derde dag in het proces tegen de PVV-voorman uit Venlo plaats. Gedupeerden hadden tot deze zittingsdag om een eis in te dienen. Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops krijgen een laatste kans om aan te tonen waarom de vervolging niet rechtmatig is.

Lees ook: Verweer Wilders in 'minder Marokkanen'-proces

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verweer Wilders in 'minder Marokkanen'-proces
Knoops: machtsmisbruik OM in zaak-Wilders
Wilders hoort vonnis in 'minder Marokkanen'-proces
Wilders veroordeeld in 'minder Marokkanen'-proces
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen