Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeker 50 slachtoffers bij Limburgse steekpartijen in 2019

Geplaatst opdinsdag 31 december 2019 - 17:10

Zeker 50 mensen werden in Limburg het slachtoffer van de 39 steekpartijen waarmee we in 2019 te maken kregen.

Dat blijkt uit gegevens van 1Limburg, op basis van eigen berichtgeving over die steekpartijen.

Vier doden, zeker 46 gewonden
De 39 steekincidenten zijn exclusief meldingen waarbij de politie wel werd opgetrommeld, maar uiteindelijk niet gestoken bleek te zijn. Bij die steekpartijen vielen in totaal vier doden. Daarnaast raakten zeker 46 mensen gewond.

Op onderstaand kaartje zijn alle steekpartijen inclusief het aantal bekende slachtoffers aangegeven:

Mei
De aanleidingen voor de steekincidenten lopen uiteen, van caféruzies tot problemen in de relationele sfeer. Mei was de maand met de meeste steekpartijen: zeven.

Thijs H.
De bekendste steekpartij was waarschijnlijk die op de Brunssummerheide, op 7 mei. In het natuurgebied werden twee wandelaars doodgestoken. De uit Brunssum afkomstige Thijs H. heeft toegegeven de mensen te hebben vermoord. De rechtszaak is in volle gang.

Maastricht en Parkstad
De meeste steekpartijen vonden plaats in Maastricht. Daar was het acht keer raak en vielen zeker dertien gewonden. In de regio Parkstad waren elf steekpartijen, waarbij vier doden en tien gewonden vielen.

Lees ook: Justitie mag deskundigen horen over psyche-rapport Thijs H.

Neer
Verder valt op dat Neer twee keer het decor was van een steekpartij: op 27 mei en op 24 november. Dat gebeurde in aangrenzende straten. Ook in Maastricht, Heerlen, Kerkrade en Roermond vonden binnen een wijk verschillende steekpartijen plaats. In Roermond was het in twee wijken zelfs tweemaal raak.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen