Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeker 50 arbeidsplaatsen verdwijnen bij scholen in Venlo

Geplaatst opmaandag 15 december 2014 - 16:38

Bij het Valuascollege, het Blariacumcollege en college Den Hulster in Venlo verdwijnen zeker 50 arbeidsplaatsen.

Ook wordt er nagedacht over de gebouwen die nu nog in eigen bezit zijn.

Problemen
Een eventuele verkoop wordt zelfs niet uitgesloten. Dat alles heeft te maken met grote financiële en organisatorische problemen bij de Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken (OGVO). De voorzitter van het College van Bestuur, Henk van den Heuvel, laat desgevraagd aan L1 weten dat de bezuiniging de hele organisatie raakt.

Teveel mensen in dienst
De OGVO is de stichting die gaat over het Blariacum-college, het Valuascollege en het college Den Hulster. Volgens voorzitter Van den Heuvel heeft de organisatie op te grote voet geleefd en zijn er teveel mensen in dienst.

Arbeidsplaatsen verdwijnen
"Dat er arbeidsplaatsen gaan verdwijnen is dan ook niet te vermijden."
Hij hoopt dat dit kan door natuurlijk verloop, vervroegd uittreden en niet verlengen van tijdelijke contracten. Ook sluit hij gedwongen ontslagen niet uit.

Onderhoud
Ook naar het onroerend goed dat nu nog in eigen bezit is, wordt gekeken. Vooral het onderhoud van de drie gebouwen is een grote kostenpost. Daar wordt volgens de voorzitter van het College van Bestuur dan ook goed naar gekeken. "Alle opties zijn dan ook open", volgens hem. "Dus ook een verkoop."

Bezuiniging noodzakelijk
De Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad heeft begin december opening van zaken gekregen en concludeert dat de financiele situatie sinds de zomer verder is verslechterd. Daardoor is een bezuiniging noodzakelijk die door de hele organisatie voelbaar zal zijn.

Bij de organisatie werken in totaal zo'n 700 mensen. Het personeel is maandag ingelicht.

Niet volledig en transparant
De gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR) concludeerde al eerder dat het College van Bestuur niet tijdig, volledig en transparant was. Dat was ook de conclusie van een externe onderzoeker die was ingehuurd. Daar moet volgens de raad verandering in komen.

Schoon schip
Volgens de GMR moet er op veel terreinen schoon schip worden gemaakt. Dat wil ook zeggen dat er geen heilige huisjes meer kunnen zijn en dat alles ter discussie kan worden gesteld.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Scholen in Venlo werken aan betere samenwerking
Venlo wil niet tornen aan vrije schoolkeuze
Toch geen loting voor Venlose middelbare scholen
Loten voor Valuascollege nog niet van de baan
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen