Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeker 137 Limburgers overleden aan coronavirus

Geplaatst opzondag 29 maart 2020 - 12:12

Het aantal mensen dat in Limburg aan het coronavirus is overleden, is inmiddels opgelopen tot bijna 140 personen. Al ligt het werkelijke sterftecijfer vermoedelijk nog hoger.

Dat zei Christian Hoebe, infectiearts van de GGD Zuid-Limburg en hoogleraar infectieziektenbestrijding, zondagochtend in De Stemming op L1 Radio.

Stijgende lijn
In totaal heeft het coronavirus in Limburg zeker 137 Limburgers het leven gekost. Dat zijn er bijna dertig meer dan vrijdag, toen het officiële sterftecijfer nog op 110 personen stond. De cijfers zijn ongeveer gelijkmatig verdeeld tussen de twee GGD-regio's in de provincie.

Onzichtbare doden
Toch ligt het werkelijke sterftecijfer volgens Hoebe vermoedelijk nog hoger. "Van deze 137 Limburgers is bewezen dat ze aan dit virus zijn overleden. We weten dat er mensen in verzorgingshuizen overlijden zonder dat er bekend is of ze besmet zijn met het coronavirus."

Er zijn inmiddels wel afspraken gemaakt met verzorgings- en verpleeghuizen dat ook deze sterfgevallen doorgegeven worden aan de GGD. "We willen de cijfers graag zo compleet mogelijk hebben", aldus Hoebe.

Vertraging in cijfers
Daarnaast zit er volgens de infectiearts vertraging in de cijfers. De GGD's krijgen de sterftecijfers namelijk van de ziekenhuizen. "Artsen zijn natuurlijk vooral bezig met het behandelen van patiënten, niet met de administratie. Daardoor wordt een overlijden vaak pas later doorgegeven", verklaart hij.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV