Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeiler gered door omstander nadat boot in brand vliegt

Geplaatst opmaandag 26 juli 2021 - 17:14

Een zeilboot is maandag tijdens het varen in de buurt van een zeilclub in Thorn volledig in vlammen opgegaan. Hierbij raakte niemand gewond.

De hulpdiensten werden rond 15:45 uur gealarmeerd voor een scheepvaartbrand aan de Waage Naak in Wessem. Bij aankomst van de brandweer dreef de zeiljacht al brandend midden op de plas in de buurt van een zeilclub in Thorn.

Veiligheid
Een ooggetuige zag dat de zeiler hulp nodig had, kwam in actie en heeft de eigenaar van de zeilboot in veiligheid gebracht. De brandende boot is door een brandweerboot naar de wal gesleept, waarna de brand kon worden geblust.

"Na het blussen hebben we het zeilbootje afgesleept naar de zeilclub. De eigenaar kan daar het een en ander gaan afhandelen met de verzekeringsmaatschappij", aldus een woordvoerder van de brandweer.

Elektrogedeelte
Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. Vermoedelijk begon het elektrogedeelte van de boot te roken, waarna het vaartuig in brand vloog.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen