Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zeikwedstrijd' in Kerkrade gewonnen door Amsterdammers

Geplaatst opdonderdag 14 december 2017 - 22:12

Studio KNOL uit Amsterdam heeft de ontwerpwedstrijd voor toegankelijke openbare toiletten van het Cube designmuseum in Kerkrade gewonnen.

De ontwerpers hebben één dag gekregen om een goed idee te bedenken, zodat vrouwen in de toekomst in het openbaar ook naar het toilet kunnen.

Lees ook: Einde aan 'gezeik' over wildplassen

TukTuk
Studio KNOL presenteerde dé oplossing: het TukTuk Toilet. Celine de Wal Malefijt en Lion Zeegers van de ontwerpstudio hebben de prijs van 5000 euro in ontvangst genomen. Van het winnende design wordt een prototype gemaakt. Het openbaar toilet moet uiteindelijk geschikt gemaakt worden voor alle gemeentes in Nederland.

Wildplassen
De ontwerpwedstrijd is bedacht nadat Geerte Piening een boete kreeg vanwege wildplassen. Zij stapte naar de rechter, omdat ze het niet eens was met de boete. Er zijn volgens Piening geen geschikte openbare toiletten voor vrouwen. Daarop volgde de actie #zeikwijf om het onderwerp bespreekbaar te maken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen