Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeges voor Van Helden en Raats in wintercompetitie

Geplaatst opzondag 5 januari 2020 - 15:58

Met een overwinning in de veldrit in Venlo heeft Luuk van Helden zijn leidende positie in het klassement van de wintercompetitie verstevigd.

De Vlodroppenaar kwam na de eerste ronde nog als vijfde door, maar pakte daarna de koppositie om die niet meer af te staan. Rick van Gaalen uit Heesch kwam 12 seconden na Van Helden als tweede over de streep.

De veldrijder uit Vlodrop heeft met nog twee wedstrijden voor de boeg 25 punten voorsprong op Pekka Heijnen uit het Belgisch Bocholt.

Twaalfde seizoenszege
Bij de masters won Edwin Raats uit Helmond zijn twaalfde veldrit van het seizoen. Raats kwam in Venlo pas in de vijfde ronde op kop en bouwde in de twee resterende ronden een voorsprong op van vijf seconden op Kurt Maestripieri, die lange tijd aan de leiding reed. De Helmondenaar heeft in het klassement inmiddels een fikse voorsprong op Pascal Alleleijn, maar is twee wedstrijden voor het einde nog niet zeker van de eindoverwinning in de wintercompetitie.

Pien Limpens
Klassementsleider Tamara Janssen kwam op de Herungerberg in Venlo als vijfde over de streep. Pien Limpens uit Obbicht reed van start tot finish aan de leiding en pakte voor de tweede keer de bloemen in de drie wedstrijden, waarin zij startte. Dirkje Cox uit Holset kwam 1 minuut en 20 seconden na Limpens als tweede over de streep.

Gat
Erwin Bakker uit Neerkant won de wedstrijd bij de mountainbikers. Hij ging er bij de start direct vandoor en sloeg een gat van 1 minuut en 43 seconden op Stef Hendriks uit Haelen. Daniel van Tetering uit Cuijk werd derde. Klassementsleider Ruben Verhees uit Hamont legde beslag op de vierde plaats en heeft inmiddels 64 punten voorsprong op Tim Koch uit Grashoek.

Winst voor Leon Crienen
Bij de masters ging Leon Crienen met de overwinning aan de haal. De mountainbiker uit Baarlo had tien seconden voorsprong op Jacques Cox uit Neer. Pieter Nagelmaeker uit Eindhoven kwam met ruime achterstand over de finish. Cox blijft met 98 punten voorsprong op Crienen aan kop in het klassement bij de masters.

De veldrijders en mountainbikers komen voor de wintercompetitie nog in Overloon en Bocholtz in actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen