Overslaan en naar de inhoud gaan

ZEF Magazine niet blij met RTL Z vanwege logo

Geplaatst opwoensdag 22 februari 2017 - 22:46

ZEF Magazine is niet blij met het logo van Z Magazine, dat heeft de organisatie van het platform voor popmuziek in Limburg geschreven in een open brief.

De brief - gericht aan RTL Z en Z Magazine - is woensdag geplaatst op Facebook. Het Limburgse ZEF Magazine wil graag excuses van Z Magazine vanwege het logo dat erg veel op het logo van ZEF lijkt. 'Om een lang verhaal kort te maken: Wij zijn flink pissig', schrijven hoofdredacteuren Roel Peijs en Tom Janssen.

Moeilijke letter
'Kijk, we beseffen best dat de letter ‘Z’ niet de makkelijkste letter is om creatief te bewerken. Maar de manier waarop de 'Z' in jullie logo hebben vormgegeven, lijkt toch wel heel sterk op die van ZEF op onze Facebook-pagina. En dan ook nog eens de toevoeging 'Magazine' erachter. En dat kadertje er omheen!'

Peijs en Janssen denken niet dat er kwade opzet in het spel is. 'De Randstad kijkt namelijk niet zoveel naar Limburg, dus de kans is groot dat jullie niet van ons bestaan wisten tot op dit moment', zo schrijven ze in de open brief.

Zeg dik sorry
'We vragen slechts om één ding. Vooruit, twee dingen dan. Om te beginnen zouden we het heel sjiek vinden - en wij Limburgers hechten sterk aan de diepere betekenis van 'sjiek' - als jullie op z’n minst erkennen dat dat logo van jullie magazine toch verrekte veel op dat van ons lijkt. Twee: Zeg even dik sorry.'

Z Magazine is het online magazine van RTL Z, het bestaat sinds juli 2016.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Chantal Blijft Slapen' scoort
Chantal Janzen in 2015 ook in Duitsland op tv
Collega's geloven in Chantal Janzen
Toos en Henk vaste gast bij RTL Late Night
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen