Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeeuwse campinggasten uit Venlo toch terug naar Limburg

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2020 - 15:39

Het Venlose stel dat dat in het Zeeuwse Nieuwvliet in hun vakantiehuis bivakkeerde om het coronavirius te ontvluchten is toch op weg terug naar Limburg.

Dinie en Eric van Stralen gingen bewust weg uit Venlo omdat het aantal coronagevallen in Noord-Limburg erg hoog is.

Corona in huis
Het koppel behoort zelf tot een risicogroep en besloot daarom tijdelijk naar hun eigen vakantiehuis in Zeeland te verkassen. “We dachten daar juist goed te zitten”, zegt Dinie aan de telefoon. “Vooral omdat onze eigen kinderen nu in ons huis zitten met coronagerelateerde klachten.” Maar een noodverordening maakte een eind aan de zelfverkozen isolatie. Die verbood toeristen langer te verblijven in de provincie.

Lees ook: Venloos stel moet noodgedwongen Zeeuws vakantiehuis uit

Overmacht
Het stel probeerde in aanmerking te komen voor een uitzondering. Juist vanwege het feit dat hun eigen huis niet veilig was. “We zitten in een overmachtsituatie. We hebben iedereen gevraagd. We hebben de burgemeesters van Sluis en Terneuzen gemaild en verschillende politieke partijen benaderd, maar kregen nergens gehoor. De boodschap was dat we toch moesten vertrekken”, vertelt Dinie in de auto op de terugweg naar Limburg. Ze begrijp ook wel dat de regels zo zijn. “Er is daar ook een overvloed aan toeristen. Als er iets gebeurt kunnen ze die niet helpen. En er is inmiddels wel een alternatief voor ons.”

Blij en opgelucht
Het echtpaar heeft namelijk een vakantiewoning aangeboden gekregen in Belfeld. “De aandacht die we van de media hebben gehad, heeft ertoe geleid dat we nu tot 21 april kosteloos een plekje krijgen aangeboden bij Droompark Maasduinen. Wij zijn heel blij en opgelucht. 21 april is de incubatietijd voorbij en kunnen we als het goed is weer gewoon naar huis. Daarom rijden we nu terug.”

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen