Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeer grote natuurbrand bij Well onder controle

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2020 - 6:32

De brandweer is maandag de hele avond en nacht bezig geweest met het bestrijden van de metershoge vlammen in Nationaal Park de Maasduinen bij Well.

Ter hoogte van Knikkerdorp vatten kurkdroge dennenbomen rond 21:00 uur vlam. Vanwege de extreme droogte mondde het uit in een zeer grote natuurbrand.

Heidegebied
De plaatselijke brandweer kreeg hulp van korpsen uit de omgeving om het vuur onder controle te krijgen. Net na middernacht gaf de brandweer het sein brand meester. Het nablussen heeft daarna nog enige uren in beslag genomen.

De brand verwoestte een heidegebied van 200 bij 300 meter, zei een woordvoerder van de brandweer.

Lees ook: Groot alarm: metershoge vlammen bij bosbrand Wellerlooi

Heel druk
De Noord-Limburgse brandweer had het maandag druk met meerdere natuurbranden in de omgeving. Eerder op de avond ging er aan de Meerseweg in Wellerlooi een natuurgebied van 50 bij 50 vierkante meter in vlammen op.

Ook woedden er branden bij Arcen, Geijsteren en Ysselsteyn. Door de droogte is het risico op branden in natuurgebieden heel groot.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen