Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zeekoelen in Brunssum niet meer veilig door blauwalg

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2015 - 17:05

Zwemplas De Zeekoelen in Brunssum is door blauwalg niet meer veilig om in te zwemmen.

De giftige algen werden maandag gevonden bij een controle door het Waterschap Roer en Overmaas, dat meteen waarschuwingsborden heeft geplaatst met een negatief zwemadvies. Het waterschap houdt de waterkwaliteit in de gaten, zodra De Zeekoelen weer verkoeling kan bieden meldt het schap dat ook.

Ohé en Laak
Ook bij de Dilkensplas bij Ohé en Laak geldt nog een negatief zwemadvies. Daar werd vorige week blauwalg aangetroffen. De borden met een waarschuwing voor blauwalg zijn inmiddels vervangen voor borden met een negatief zwemadvies. Het waterschap blijft de situatie nauwlettend in de gaten houden. Wanneer het gevaar voor blauwalgen verdwenen is, worden de borden verwijderd.

Lees ook: Blauwalg: niet zwemmen in Dilkensplas Ohé en Laak

Blauwalg kan bij mens en dier leiden tot huidirritatie en maag- en darmklachten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zwemmen Elfenmeer af te raden vanwege blauwalg
Blauwalg in vier Limburgse zwemplassen
Natuurbad De Zeekoelen in Brunssum onveilig door blauwalg
Zwemplas De Zeekoelen in Brunssum weer veilig
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen