Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ze komen niet, jammer maar begrijpelijk'

Geplaatst opmaandag 1 februari 2016 - 18:56

Stijn Huijts, directeur van het Bonnefantenmuseum, vindt het jammer dat de twee grote Rembrandts niet naar zijn museum komen, maar hij vindt het wel begrijpelijk.

"Op het moment dat bekend werd dat het een aankoop met zowel een Franse als een Nederlandse partij zou worden, dacht ik al dat de tour niet door zou gaan."

Van Parijs naar Amsterdam
De twee Rembrandts die door Nederland en Frankrijk zijn gekocht, gaan toch niet op tournee. Daardoor komen ze dus ook niet naar het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Het inpakken en vervoeren vergt te veel van de werken, is de verklaring. De twee schilderijen komen eerst drie maanden in het Louvre in Parijs te hangen en daarna drie maanden in het Rijksmuseum in Amsterdam. Daarna worden ze in Amsterdam gerestaureerd.

Lees ook: Dure Rembrandts niet naar Bonnefantenmuseum

Reizende expositie
Na de restauratie hangen ze afwisselend in Amsterdam en Parijs. "Al dat reizen is voor zulke oude schilderijen best een belasting. Dan is het begrijpelijk dat de werken niet nog vaker vervoerd worden voor een reizende expositie", aldus Huijts.

Schilderijen
Het gaat om de in 1634 geschilderde huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit, dochter uit een Amsterdamse elitefamilie, die de afgelopen jaren in bezit waren van de vermogende Franse familie Rothschild. De twee doeken zijn de grootste portretten die Rembrandt maakte: ze zijn beiden 2,10 meter hoog en 1,35 meter breed.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dure Rembrandts niet naar Bonnefantenmuseum
Collectie van Bonnefantenmuseum is online te zien
Tentoonstelling over keramiek in Bonnefantenmuseum
ANP
Bezoekers Pinkpop gratis naar Pinkpop-up Museum
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen