Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaterdag recordwarme 29ste juni

Geplaatst opzaterdag 29 juni 2019 - 20:06

Nooit eerder was het op 29 juni zo warm in Limburg als zaterdag. Er werden plaatselijk maxima bereikt van 34 graden, zo meldt Meteo Limburg.

Het vorige weerrecord voor deze dag stond al sinds 29 juni 1957 geregistreerd. Toen werd het 32 graden.

Mogelijk maandrecord
Juni 2019 ligt volgens Meteo Limburg überhaupt al op recordkoers, al wedijvert de maand met die van 2003 en 2017. De gemiddelde temperatuur deze maand komt uit rond 19,4 graden. En dat is even hoog als de gemiddelde temperatuur in de junimaand van de twee eerder genoemde jaren. 19,4 graden is overigens ruim 3 graden hoger dan normaal in juni.

Zondag nog broeierig
Voor zondag staat ook nog een temperatuur tussen 28 en 30 graden op het programma. Het wordt volgens de voorspellingen in het eerste deel van de middag broeierig warm. Daarna komt er geleidelijk meer bewolking, met kans op een bui, en trekt de wind wat aan. De lucht wordt ook droger, waardoor het minder drukkend warm zal zijn.

Einde hittegolf
Op maandag tikt het kwik in de thermometer misschien de 25 graden nog aan, maar dinsdag en woensdag duikt de temperatuur daar in elk geval onder. Het wordt dan net boven de 20 graden, waardoor de hittegolf ten einde komt.

Tegen het einde van de week - donderdag en vrijdag - kan de temperatuur dan weer iets opklimmen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen