Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaterdag mogelijk lege geldautomaten

Geplaatst opdonderdag 25 december 2014 - 14:47

Limburgers die in het weekeinde voor grotere uitgaven staan en geld uit de pinautomaat moeten halen, kunnen zaterdag wel eens pech hebben.

Het personeel van geldtransporteur Brink's voert dan actie en heeft aangekondigd de pinautomaten niet bij te vullen, zo meldt de NOS.

600 banen
De Amerikaanse geldtransporteur Brink’s maakte bekend dat het zich terugtrekt uit Nederland. Het Nederlandse dochterbedrijf is verkocht aan een onafhankelijke stichting die de belangen behartigt van onder meer het personeel en de klanten. Daardoor dreigen vanaf juli volgens jaar zo'n 600 mensen hun baan te verliezen.

Ultimatum
De vakbonden eisen dat een deel van het personeel meeverhuist naar een nieuw op te richten geldtransportbedrijf van Rabobank, ABN en ING. Volgens vakbond CNV is de geldtransporteur niet ingegaan op een ultimatum van de vakbonden om voor de ontslagen mensen een goed sociaal plan op te stellen.

Als reactie daarop gaan de medewerkers actie voeren. En daar kunnen mensen die zaterdag aan de geldautomaat willen pinnen, last van hebben.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Staking Brink's gaat door: 230 pinautomaten leeg
Staking Brink's mag door: pinautomaten blijven leeg
Pinautomaten Rabobank worden niet bijgevuld
ANP-403432185
Meeste geldautomaten blijven voorlopig 's nachts dicht
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen