Overslaan en naar de inhoud gaan

Zangvereniging Echt gedupeerd na diefstal

Geplaatst opwoensdag 11 februari 2015 - 6:41

Zangvereniging Vriendenkoor uit Echt, bestaande uit ruim vijftig leden, moet het voorlopig zonder eigen podium doen.

De aanhanger met daarin het uit zeven delen bestaande demontabele podium inclusief achterwand en verbindingsstukken werd maandagochtend gestolen uit een schuur achter het huis van één van de leden.

'Nét nieuw'
"In het maken van het podium zitten vele uren werk en het vertegenwoordigd ook een waarde van ettelijke duizenden euro’s", vertelt Ger Bisschops, vice-voorzitter van het koor. "De aanhangwagen was net nieuw, dus waarschijnlijk was het de dieven daar om te doen. We hopen dan ook dat ze de inhoud ergens gedumpt hebben omdat ze er toch niets mee konden en dat iemand de stukken vervolgens vindt."

April
De eerste optredens voor het voltallige koor staan begin april weer op de agenda. Bisschops: "We hopen dat we voor die tijd ons podium weer terug hebben. Die aanhangwagen is nog tot daar aan toe, maar door de diefstal van het podium zijn we ernstig gedupeerd."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Koperdieven uit Hoensbroek op heterdaad betrapt in Echt
Politie zoekt daders na gewelddadige poging tot diefstal
Dieven proberen kassa leeg te roven bij winkel in Echt
Koffiemachinekrakers opgepakt langs A2 bij Echt
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV