Overslaan en naar de inhoud gaan

Zanggroep maakt lied over Tom Dumoulin

Geplaatst opdonderdag 25 mei 2017 - 15:22

De Tom Dumoulin-manie in Limburg bereikt langzamerhand een kookpunt.

Nu is er ook het Tom Dumoulin-lied. De mannen van feestgroep De Kloomp uit Meerssen schreven hun carnavalskraker Johnny Depp om tot Tom Dumoulin.

Noodstop
In het lied zingt De Kloomp over het roze in de Giro. De melodie van het nieuwe lied is hetzelfde, maar de tekst is aangepast aan de actualiteit. En dus is er ook een zinsnede die refereert aan de sanitaire noodstop die Tom tijdens de etappe van dinsdag moest maken en hem bijna de leiderstrui kostte: Ssjiet aan de res, Tom is de best (..) Tom dae blif cool, raoz is zien doel, maak zich neet drök, kump in de tiedrit terök.

Gratis
Het nummer is deze week met spoed opgenomen en inmiddels gratis te downloaden. Luc Volders van De Kloomp hoopt vurig dat de wielrenner zondag de roze trui tot over de finish in Milaan brengt. In dat geval komt het zeker tot een huldiging in Maastricht. "Het zou fantastisch zijn als iedereen dan uit volle borst meezingt onder een roze confettidouche", zo droomt Volders nu al.

Opera
Eerder werd er een opera genoemd naar Tom Dumoulin, maar toen protesteerde de wielrenner tegen het gebruik van zijn naam en werd de titel veranderd. De Kloomp verwacht dat de Maastrichtenaar wél blij is met dit nummer.

Prullenbak
"Ik zou ook niet blij zijn als er een opera naar mij genoemd werd", lacht Volders. "En als hij er toch problemen mee heeft, dan gooien we 't nummer gewoon in de prullenbak. Maar dan hebben we het feestje toch al gehad."

Johnny Däpp
Overigens is Johnny Depp geen eigen nummer van De Kloomp. Het origineel Johnny Däpp was vorig jaar een grote zomerhit in Duitsland van de zanger Lorenz Büffel (zie hieronder).

Gaat Tom Dumoulin de Ronde van Italië winnen? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Carnavalisten in de clinch met Max Verstappen om liedje
Wel of geen nieuwe versie van Dumoulin-loflied?
Tom Dumoulin
Eerste regels van opera over Tom Dumoulin zijn klaar
Pechvogel Tom Dumoulin urenlang vast op Frans vliegveld
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen