Overslaan en naar de inhoud gaan

Zangeres Marleen Rutten laat week wijntjes staan voor water

Geplaatst opwoensdag 18 april 2018 - 14:37

Zangeres Marleen Rutten uit Hunsel gaat de uitdaging aan om de komende zeven dagen enkel water te drinken.

De GGD Zuid-Limburg start woensdag een campagne onder jongeren om hen te bewegen een week lang geen frisdrank, koffie en andere dranken te nuttigen. "Ik ben helemaal verslaafd aan de Ice Tea Green en drink ook graag een wijntje, dus het zal een hele uitdaging worden", vertelt Rutten.

Steunbetuigingen
De komende week houdt ze iedereen op de hoogte van haar 'waterchallenge' via dagelijkse video's op haar Facebookpagina. Ook noteert de zangeres hoeveel water ze drinkt en hoe ze zich voelt. Inmiddels heeft Rutten al tientallen steunbetuigingen gekregen van mensen die ook besloten hebben om de challenge aan te gaan.

Gezond alternatief
De GGD Zuid-Limburg lanceerde woensdagochtend de actie, die jongeren moet wijzen op het drinken van water als gezond alternatief voor fris- en energiedranken, koffie en andere 'natjes'. De bedoeling is dat de tieners een week lang gewoon eten, maar telkens kiezen voor water als het op drinken aankomt. Eventueel kan het water wel worden voorzien van een natuurlijk smaakje, door bijvoorbeeld aardbeien of citroenen toe te voegen, zolang er maar geen kunstmatige zoetstoffen worden gebruikt, zoals die bijvoorbeeld in ranja zitten.

Zes kilo suiker
Het frisdrankgebruik zorgt ervoor dat jongeren jaarlijks zes kilo suiker per jaar binnenkrijgen. Daarom wil de gezondheidsdienst jongeren ervan bewust maken dat water drinken een gezondere keuze is.

Toer
Op enkele middelbare scholen in het Heuvelland begon woensdag de zogenoemde '7 dagen water'-challenge. Soapster Juvat Westendorp maakte een toer langs de scholen in het Heuvelland om jongeren daartoe over te halen.

Meer bewegen
De waterchallenge is een onderdeel van het landelijke actieprogramma Jongeren op Gezond Gewicht. Onder die noemer worden op scholen in het hele land projecten uitgevoerd om jongeren gezonder te laten eten en drinken en meer te laten bewegen.

Ook voetballer Nathan Rutjes roept mensen op om 'gemeentepils' te drinken.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen