Overslaan en naar de inhoud gaan

Zanger René Innemee (69) overleden

Geplaatst opvrijdag 11 december 2020 - 5:56

René Innemee, lid van legendarische bands als The Walkers, The Press, Underberg en The Creedence Revival band, is donderdag op 69-jarige leeftijd plotseling overleden.

Dat maakte zijn familie via social media bekend.

The Walkers
René Innemee komt in 1972 bij toporkest The Walkers. De Maastrichtse band heeft op dat moment een grote internationale hit met het nummer There’s no more corn on the brasos. The Walkers bereikt meermaals de hitparade met nummers als Dance of love en Taboo. Ook Oh lonesome me en Jack of diamond waarop René de solozang voor zijn rekening neemt halen de hitlijsten.

Bekijk hier het interview dat Henk Hover had met René Innemee in het L1-programma Muziekfabriek in 2002.

LVK
René wint in 1977 samen met de Walkers en de bands Rainbow en The Classics het allereerste LVK met het nummer Vaan Eysde tot de Mookerhei. In 1980 verandert de bandnaam in The Press. In die band neemt Walter Nita veel solozang voor zijn rekening. Nita overleed afgelopen zomer.

Lees ook: Maastrichtse zanger Walter Nita overleden

Bekijk hier een fragment uit het L1 concert Carboon XL live

CCR
Onder de naam Ray T. Jones gaat Innemee op de country-rock-tour. Hij maakt het album Dead or alive. In 1983 stopt the Press. René start begin jaren ’90 met de Revival Band. Met deze band speelt hij voornamelijk covers van de bekende Amerikaanse formatie Creedence Clearwater Revival. Zijn stem en zijn gitaarspel lijken als twee druppels water op die van CCR-voorman John Fogerty.

Vanwege zijn kenmerkende stemgeluid valt René regelmatig in voor zijn in 2007 overleden broer Jean Innemee. Dat doet hij bijvoorbeeld als zanger van het lied Vaan Eysde tot de Mookerhei tijdens de 11devande11de in 2009, maar ook bij de zeven revivalconcerten van de groep Carboon in 2015.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen