Overslaan en naar de inhoud gaan

Zanger Gé Reinders benoemd tot Limburger van Verdienste

Geplaatst opzondag 12 mei 2019 - 18:20

Zanger Gé Reinders is zondag benoemd tot Limburger van Verdienste.

De musicus uit Roermond kreeg in het kader van zijn afscheidstournee de onderscheiding uit handen van gouverneur Theo Bovens.

Emancipatie streektaal
Gouverneur Bovens roemt Reinders als een waar ambassadeur van Limburg. "Met zijn dialectliedjes heeft hij bijgedragen aan de emancipatie van onze streektaal. Reinders heeft daarnaast met zijn muziek een grote bijdrage geleverd aan de populariteit van blaasmuziek." Ook vindt de gouverneur dat hij op diverse regionale én nationale podia de fanfare- en harmoniemuziek aansprekender heeft gemaakt.

Lees ook: Zanger Gé Reinders in de race voor Edison

Maatschappelijke verdiensten
Hij kreeg de onderscheiding niet alleen uit waardering voor zijn inzet als zanger, musicus en schrijver, maar ook voor zijn maatschappelijke verdiensten. Hij is ambassadeur voor de blaas- en dialectmuziek. In die hoedanigheid coacht de 65-jarige Reinders nieuw talent via workshops op scholen. Daarnaast doet hij liefdadigheidswerk als ambassadeur van Health Foundation Limburg van het academisch ziekenhuis Maastricht. Verder componeert de musicus liedjes voor onder meer het Alzheimer-onderzoekfonds Limburg.

Meer Limburgers van Verdienste
Limburger van Verdienste is een provinciale onderscheiding die wordt toegekend aan mensen met bijzondere of baanbrekende verdiensten voor Limburg. Eerder kregen Harrie Schuwirth uit Born, Miranda van Kralingen, Jos Schaterjé en Jan Nabben uit Horst aan de Maas, Lei Meisen uit Maastricht, No Wolfs uit Voerendaal, Tom Dumoulin uit Maastricht, Rowwen Hèze uit America en Pierre Cnoops uit Maasbracht al deze onderscheiding.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen