Overslaan en naar de inhoud gaan

Zandzakken gelegd in Slenaken en Vaalsbroek

Geplaatst opvrijdag 3 juni 2016 - 7:18

Hoewel de ergste regenval achter de rug is, zijn in Slenaken en Vaalsbroek toch nog zandzakken neergelegd om overstromingen vanuit de Gulp en de Kasteelvijver te voorkomen.

Het Waterschap Roer en Overmaas wil daarmee wateroverlast in de twee dorpen vermijden.

Blank
De zakken zijn donderdagavond laat nog gelegd. Het riviertje de Gulp veroorzaakte een paar jaar geleden veel problemen. Een deel van Slenaken kwam toen blank te staan. Het waterpeil in de meeste beken in Zuid- en Midden-Limburg is inmiddels aan het dalen.

De paar beken die nog wel stijgen, zullen snel hun piek bereiken en geen hinder meer opleveren, verwacht het waterschap.

Noord-Limburg
In Noord-Limburg heeft het waterschap Peel en Maasvallei donderdag alle benodigde maatregelen genomen. De situatie wordt daar overal in de gaten gehouden. In de nacht zijn geen grote problemen gemeld.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bewoners Slenaken verzetten zich tegen dam
Uitstel dam Slenaken ‘onverantwoord’
Waterschap investeert dertig miljoen in Zuid-Limburg
Tot nu toe 65 meldingen wateroverlast
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen