Zandzakken Hoensbroek 14 jul 2021

Stutten bassin Hoensbroek mislukt: omwonenden gewaarschuwd

Waterbuffer De Dem in Hoensbroek blijkt niet te stutten. De gemeente Heerlen waarschuwt omwonenden om maatregelen te nemen om schade door een eventuele overstroming zo veel mogelijk te voorkomen.

Meerssen maatregelen wateroverlast
Video: Zo beschermen Meerssenaren zich tegen wateroverlast

Meerssenaren nemen voorzorgsmaatregelen voor de voorspelde hevige regenval van de komende dagen. Op diverse plekken liggen zandzakken voor deuren en keldergaten.

Wateroverlast Eygelshoven (29 jun 2021)
Beperken wateroverlast: 500 zandzakken voor Eygelshoven

In het kader van de voorspelde regenbuien en bijbehorende wateroverlast de komende dagen, wil het CDA in Kerkrade dat de gemeente per direct gratis zandzakken beschikbaar stelt aan inwoners die daar behoefte aan hebben.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten