Overslaan en naar de inhoud gaan

Zandwinning Drakenrijk in Reuver eerder klaar

Geplaatst opdonderdag 8 juli 2021 - 13:02

De zandwinning bij recreatiepark Drakenrijk in Reuver is een jaar eerder klaar dan gepland. Binnenkort vinden de eerste evenementen op het terrein plaats.

Dat meldt eigenaar Ton Derks. Derks, recreatieondernemer, is eigenaar van BillyBird en bestiert twee recreatieparken: Hemelrijk in het Noord-Brabantse Volkel en Drakenrijk in Reuver. "De eerste plannen voor Drakenrijk stammen uit 2001. Ik schreef zandwinners aan met de vraag of ze interesse hadden om met mij in zee te gaan."

Stapsgewijs
In 2002 tekende Derks de eerste overeenkomst met de gemeente en Niba. Niba is een zand- en grindwinningbedrijf dat in 2010 in Reuver aan de slag ging. Gedurende de jaren is het terrein stapsgewijs overgedragen aan BillyBird. De zand- en grindwinning is niet in 2023, maar al in 2022 afgerond.

Synchroon
De ontwikkeling van Drakenrijk loopt synchroon met de gefaseerde oplevering van het gebied. In 2020 zijn een Aquafunpark, een terras en een beach bar geopend. Overige plannen zijn een brug over het water, een binnenspeeltuin en de aanleg van een bos. Om de bijzondere sfeer van de locatie te behouden zullen de grote silo’s aan de rand van het meer blijven staan.

Watergras
Het meer is op sommige plekken zo’n 15 meter diep waardoor de watertemperatuur gemiddeld wat lager ligt dan bij de meeste zwemplekken. Derks vertelt “dat het gras in de plas regelmatig wordt gemaaid zodat slakken die jeuk kunnen veroorzaken wegblijven. Recent zijn er in het bos processierupsen gevonden. De rupsen en nesten zijn direct verwijderd."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen