Overslaan en naar de inhoud gaan

Zandvoort rekent ondanks coronamaatregelen op volle tribunes

Geplaatst opmaandag 12 juli 2021 - 21:55

De organisatie van de Dutch GP rekent erop dat de nieuwe maatregelen voor het coronavirus geen nadelige gevolgen gaan hebben voor de bezoekers van de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort.

Bij de Dutch GP op 3, 4 en 5 september hopen de organisatoren dagelijks 105.000 toeschouwers te kunnen ontvangen. De grote belangstelling heeft alles te maken met de prima prestaties van Limburger Max Verstappen.

Lees ook: Analyse: Verstappen kleurt de zomer eigenhandig oranje

Volledige capaciteit
"Afgelopen zaterdag zijn er nieuwe maatregelen ingegaan die gelden tot en met 13 augustus", meldt de organisatie. "De maatregelen treffen vooral de festivals en in mindere mate de sportevenementen. We gaan ervan uit dat de maatregelen van de overheid het gewenste effect hebben en dat diezelfde maatregelen na de 13e kunnen worden losgelaten voor professioneel georganiseerde evenementen. Kortom, we bereiden ons op dit moment voor op de terugkeer van de Dutch Grand Prix op basis van volledige capaciteit."

Opbouw tribunes
Begin juli hoopte Jan Lammers, de sportief directeur van de Grote Prijs van Nederland, zekerheid te hebben over het mogen toelaten van publiek, omdat dan onder meer de opbouw van de tribunes moet beginnen. Met de nieuwe maatregelen is die zekerheid er nog niet. Maar de organisatie bereidt zich voor op de komst van de F1-fans. Zo laat zij weten dat er voor de Dutch Grand Prix bijna 85.000 tijdelijke stoeltjes worden geplaatst rondom het circuit.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen