porsche

Xavier Maassen pakt training op Zandvoort weer op

Autocoureur Xavier Maassen heeft na drie maanden noodgedwongen pauze weer zijn rondjes op circuit Zandvoort kunnen rijden Sinds kort is de baan in de duinen weer opengesteld voor trainingen.

Max Verstappen
Terugkeer Formule 1 in Zandvoort uitgesteld naar 2021

F1-liefhebbers gaan Max Verstappen en zijn collega's dit jaar niet aan het werk zien in Zandvoort. De terugkeer van de Formule 1 op Zandvoort wordt definitief met een jaar uitgesteld.

ANP-375828251
Seizoen zonder thuisrace speelt Verstappen in de kaart

Op de dag dat de eerste Nederlandse Formule 1-race in 35 jaar verreden had moeten worden, lijkt een Dutch GP in 2020 verder weg dan ooit. Dat hoeft voor Max Verstappen echter geen slechte zaak te zijn.

stock Jos Max Verstappen
Jos geniet van Max: 'Klaar voor de wereldtitel'

In het weekend dat Max Verstappen in eigen land had moeten schitteren tijdens de GP van Nederland op het circuit van Zandvoort, traint de coureur thuis in Monaco in een simulator. Zijn vader Jos, zelf voormalig Formule-1 coureur, zit thuis in Maaseik en mijmert over hoe het dit weekend had kunnen zijn.

ANP-377389648
'Geen Zandvoort en Spa voor Verstappen in 2020'

Er wordt dit seizoen, ook op een latere datum, geen Grote Prijs van Nederland op het circuit van Zandvoort verreden in de Formule 1. Dat meldt de Duitse krant Bild op basis van anonieme bronnen.

Max Verstappen
Verstappen: 'Hopelijk snel terug op Zandvoort'

Max Verstappen mocht begin deze maand als eerste over het nieuwe circuit van Zandvoort racen, maar het is onduidelijk wanneer de Formule 1-coureur dat weer kan doen.

Aerial photos circuit Zandvoort
Nederlandse GP uitgesteld: thuisrace Verstappen niet in mei

Max Verstappen zal zijn Formule 1-debuut op Nederlandse bodem nog even moeten uitstellen.

max verstappen (29 nov 2019)
Formule 1 overweegt zomerstop in augustus te benutten

De zomerstop in de Formule 1 in augustus komt mogelijk te vervallen. De directie van de koningsklasse in de autosport overweegt in die maand een aantal races te plannen om er toch nog een volwaardig seizoen van te maken.

ANP-407748044
Grandprix-baas Jan Lammers niet bang voor coronavirus

Angst is een slechte raadgever, vindt Jan Lammers. De sportief directeur van de Dutch Grand Prix is dus niet bang voor het coronavirus, ook al kan het besmettelijke virus de terugkeer van de Formule 1 op circuit Zandvoort dwarsbomen.

Circuit van Zandvoort
Limburgs bedrijf zorgt voor veiligheid op circuit Zandvoort

Ger Eenens uit Horn is bezig met een race tegen de klok om de eerste Formule 1 race in Nederland sinds 1985 mogelijk te maken.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten