Overslaan en naar de inhoud gaan

Zalando en Limburgse ruziën over woord 'nude'

Geplaatst opdinsdag 21 februari 2017 - 18:05

Een tweet van de in Gulpen geboren Emma Curvers over het online warenhuis Zalando, heeft sinds maandagmiddag voor grote online ophef gezorgd.

De schrijfster vroeg zich via Twitter af welke kleur de webwinkel bedoelde met 'nude'. In de praktijk bleek dat namelijk neer te komen op blanke en rozige kledingstukken en accessoires. Volgens Curvers was dat 'van de vorige eeuw'.

Plaatje
Zalando zelf vond de vraag minder interessant en liet dat ook duidelijk merken. In eerste instantie meldde het bedrijf volledig achter het gebruik van de kleur te staan, na een nieuwe reactie van Curvers reageerde Zalando met een plaatje. Daarop zien we een man een kind door een telescoop naar boven kijken. Het bijschrift luidt: 'Hey Look! Someone who cares'.

Enorme bagger
Daarmee was het hek van de dam. Zalando werd overspoeld met verontwaardigde reacties, maar ook Curvers kreeg het flink te verduren. "Ik heb één vraag gesteld aan Zalando uit oprechte verwondering. Sindsdien krijg ik de grootst mogelijke bagger over me heen van witte Facebookers en anonieme Twitterhelden", vertelt ze aan Editie NL.

Zalando zelf was dinsdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar. Wel liet iemand van het bedrijf via Twitter maandagavond al weten dat het niet de bedoeling was om iemand te beledigen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie

Gerelateerde berichten

Badmeester onder vuur na zwemverbod jongetje met diploma
Vader Emma Curvers krijgt roman niet uit de handel
Vader Emma Curvers begint rechtszaak om boek
Steeds meer politie op Twitter en Facebook
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen