Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zalando en Limburgse ruziën over woord 'nude'

Geplaatst opdinsdag 21 februari 2017 - 18:05

Een tweet van de in Gulpen geboren Emma Curvers over het online warenhuis Zalando, heeft sinds maandagmiddag voor grote online ophef gezorgd.

De schrijfster vroeg zich via Twitter af welke kleur de webwinkel bedoelde met 'nude'. In de praktijk bleek dat namelijk neer te komen op blanke en rozige kledingstukken en accessoires. Volgens Curvers was dat 'van de vorige eeuw'.

Plaatje
Zalando zelf vond de vraag minder interessant en liet dat ook duidelijk merken. In eerste instantie meldde het bedrijf volledig achter het gebruik van de kleur te staan, na een nieuwe reactie van Curvers reageerde Zalando met een plaatje. Daarop zien we een man een kind door een telescoop naar boven kijken. Het bijschrift luidt: 'Hey Look! Someone who cares'.

Enorme bagger
Daarmee was het hek van de dam. Zalando werd overspoeld met verontwaardigde reacties, maar ook Curvers kreeg het flink te verduren. "Ik heb één vraag gesteld aan Zalando uit oprechte verwondering. Sindsdien krijg ik de grootst mogelijke bagger over me heen van witte Facebookers en anonieme Twitterhelden", vertelt ze aan Editie NL.

Zalando zelf was dinsdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar. Wel liet iemand van het bedrijf via Twitter maandagavond al weten dat het niet de bedoeling was om iemand te beledigen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Badmeester onder vuur na zwemverbod jongetje met diploma
Vader Emma Curvers krijgt roman niet uit de handel
Vader Emma Curvers begint rechtszaak om boek
Steeds meer politie op Twitter en Facebook
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen