Overslaan en naar de inhoud gaan

Zalando en Limburgse ruziën over woord 'nude'

Geplaatst opdinsdag 21 februari 2017 - 18:05

Een tweet van de in Gulpen geboren Emma Curvers over het online warenhuis Zalando, heeft sinds maandagmiddag voor grote online ophef gezorgd.

De schrijfster vroeg zich via Twitter af welke kleur de webwinkel bedoelde met 'nude'. In de praktijk bleek dat namelijk neer te komen op blanke en rozige kledingstukken en accessoires. Volgens Curvers was dat 'van de vorige eeuw'.

Plaatje
Zalando zelf vond de vraag minder interessant en liet dat ook duidelijk merken. In eerste instantie meldde het bedrijf volledig achter het gebruik van de kleur te staan, na een nieuwe reactie van Curvers reageerde Zalando met een plaatje. Daarop zien we een man een kind door een telescoop naar boven kijken. Het bijschrift luidt: 'Hey Look! Someone who cares'.

Enorme bagger
Daarmee was het hek van de dam. Zalando werd overspoeld met verontwaardigde reacties, maar ook Curvers kreeg het flink te verduren. "Ik heb één vraag gesteld aan Zalando uit oprechte verwondering. Sindsdien krijg ik de grootst mogelijke bagger over me heen van witte Facebookers en anonieme Twitterhelden", vertelt ze aan Editie NL.

Zalando zelf was dinsdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar. Wel liet iemand van het bedrijf via Twitter maandagavond al weten dat het niet de bedoeling was om iemand te beledigen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Badmeester onder vuur na zwemverbod jongetje met diploma
Vader Emma Curvers krijgt roman niet uit de handel
Vader Emma Curvers begint rechtszaak om boek
Steeds meer politie op Twitter en Facebook
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen