Overslaan en naar de inhoud gaan

Zakkenroller in Maastricht opgepakt

Geplaatst opvrijdag 3 april 2015 - 13:52

De politie arresteerde donderdag een 35-jarige man. Hij zou deel uitmaken van een groep zakkenrollers die de laatste tijd in Maastricht actief is.

Ruim twintig mensen hebben zich bij de politie gemeld als slachtoffer van de bende. De verdachte kwam na onderzoek van onder meer camerabeelden, in beeld.

Meekijken
De groep weet dankzij het gebruik van de zogenaamde 'shouldering' techniek de bankrekening van mensen leeg te roven.

Een persoon van de groep kijkt over de schouder van het slachtoffer mee zodra hij bij een pinautomaat staat. De anderen staan klaar om na afloop de portemonnee te stelen. Als dit gelukt is, pinnen ze binnen korte tijd zoveel mogelijk geld.

Onderzoek
Het onderzoek naar de groep zakkenrollers is nog in volle gang. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen worden verricht.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zakkenrollersbende actief bij Rieu-concerten
Zakkenrollers in de kraag gevat bij Paradefeesten
Zakkenrollersteam Amsterdam assisteert in Maastricht
Elf aangiften van zakkenrollerij op 11devande11de
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen