Overslaan en naar de inhoud gaan

Zakenman Leeijen: 'Denk niet dat megaloods Limmel er komt'

Geplaatst opvrijdag 17 september 2021 - 13:09

Rien Leeijen gaat ervan uit dat zijn megaloods in de Maastrichtse wijk Limmel er niet komt.

Dat zegt hij in een interview met L1.

Geschrokken
Leeijen praat niet vaak met de pers. Hij zegt dat hij erg geschrokken is van de kritiek en het protest van de inwoners van Limmel tegen zijn plan voor de bouw van een 200 meter lange megaloods in de wijk. "Ik had niet verwacht dat er zo veel kritiek op zou komen. Die commotie had ik niet zien aankomen." De ondernemer zegt dat hij met de kennis van nu nooit het stuk grond zou hebben gekocht. "Hier zit ik niet op te wachten."

Video L1/RTV Maastricht

Lees ook: Maastricht werpt drempel op tegen megaloods Limmel

De gemeente had in eerste instantie plannen om op het braakliggende fabrieksterrein 814 woningen te bouwen, maar Leeijen kocht het stuk grond dit voorjaar op. Hij diende vervolgens een bouwvergunning in voor een 47.000 vierkante meter groot distributiecentrum. Dat was een complete verrassing voor het stadsbestuur en de buurt.

In Limmel vond er een protestmars plaats. En de gemeenteraad van Maastricht ging twee weken geleden dwars voor de bouw van de megaloods liggen. Om de bouw te voorkomen nam de raad een voorbereidingsbesluit, waarmee het bestemmingsplan kan worden aangepast. Daardoor zou op termijn in ieder geval gedeeltelijk woningbouw mogelijk zijn op de locatie.

Wat vindt Leeijen van het besluit van de gemeenteraad? "Dat is zeker niet fijn. We zien wel hoe het schip strandt."

Hoe verder?
De vraag is nu of Leeijen akkoord gaat met woningbouw op het terrein. "Als het financieel uitkomt, dan heb ik er niets tegen", zegt de ondernemer. Maar om woningbouw op die locatie rendabel te maken moet er wellicht in de hoogte worden gebouwd en dat mag dan weer niet volgens het bestemmingsplan. Leeijen hoopt dat er een compromis wordt gevonden. "Alleen hoogbouw kan natuurlijk nooit, maar het kan misschien een mix worden", aldus Leeijen.

Gesprek met buurt
Leeijen heeft volgende week een afspraak met een delegatie van omwonenden en de gemeente om te praten over alternatieve plannen met woningbouw. "Maar nogmaals: het moet financieel haalbaar zijn", zegt Leeijen. Lukt het niet om eruit te komen dan zegt de ondernemer de verkoop van het terrein te overwegen. "Dat is zeker een optie."

Optimistisch over zijn megaloods is Leeijen in elk geval niet meer. "Ik denk niet dat die loods er komt. Dat zal heel moeilijk worden."

Lees ook: Portret: Deze zakenman wil megaloods bouwen in Limmel

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen