Overslaan en naar de inhoud gaan

Zagerij Brunssum ten onrechte gelinkt aan drugslab

Geplaatst opvrijdag 27 maart 2015 - 16:35

Houtzagerij Windels in Brunssum is door 1Limburg en L1 ten onrechte in verband gebracht met een drugslab dat begin maart werd ontdekt.

In een filmpje dat lokale omroep LOO-tv maakte bij die inval op 1 maart, was de houtzagerij duidelijk in beeld. De inval voor het drugslab was echter op een ander terrein, vlakbij de zagerij.

Rechter
De ondernemer was niet blij met de ongewenste media-aandacht, die volgens hem tot verwarring leidde bij zijn klanten. Om zijn naam te zuiveren stapte hij naar de rechter en eiste hij rectificatie. Ook wilde hij dat het filmpje verwijderd zou worden.

Onterechte schijn
In het kort geding heeft de rechtbank in Maastricht besloten dat inderdaad de schijn werd gewekt dat de houtzagerij iets te maken zou hebben met het drugslab en de arrestaties. Om die schijn weg te nemen moest het filmpje dat bij het bericht over de inval staat, worden aangepast.. 1Limburg en L1 hoeven niet te rectificeren.

LOO-tv
De houtzagerij eiste ook dat LOO-tv de beelden zou verwijderen. Dat verzoek wees de rechter af, omdat hij vond dat de lokale omroep in de tekst bij de videobeelden duidelijk had gemaakt dat de inval niet bij de zagerij was.

Lees ook:
- Houtzagerij Brunssum eist rectificatie L1 en LOO-tv

Het videomateriaal op 1Limburg is inmiddels vervangen door een aangepaste versie, die hieronder is te zien.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Houtzagerij Brunssum eist rectificatie L1 en LOO-tv
Politie onderzoekt link tussen seksclub en Satudarah
OM biedt excuses aan voor vastzetten persfotograaf
Ophef over vastzetten Maastrichtse persfotograaf
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen