Overslaan en naar de inhoud gaan

Zachte en natte carnaval: zondag sterke wind, maandag droog

Geplaatst opvrijdag 21 februari 2020 - 10:51

De vastelaovend dit jaar kent relatief zachte temperaturen, maar er is een groot verschil tussen de zondag en de maandag.

Voor de derde zondag op rij gaat het flink waaien en worden er langdurige regenbuien verwacht. Maandag wordt het maar liefst 14 graden en schijnt af en toe de zon. Bekijk hieronder het weer per dag.

Vrijdag
De scholieren die vrijdagmiddag de carnaval aftrappen houden het droog. Wel komt er geleidelijk sluierbewolking en is het in de middag tijdelijk bewolkt. Er staat een stevige wind die door de droge lucht koud aanvoelt. Het wordt maximaal 9 graden en 's avonds koelt het af tot 6 graden.

Zaterdag
Slecht nieuws voor de carnavalsvierders die naar pleinfeesten zoals de Zoepkoel, Sjtasiefestasie en Kanon van 't Balkon gaan: er wordt regen verwacht. De dag begint droog met opklaringen, maar langzaamaan komt er bewolking. Later in de ochtend verwacht Meteo Limburg perioden met (mot)regen. Dat geldt ook voor de middag en de avond. Overdag wordt het 9 graden en 's avonds maximaal 11 graden. Ook zaterdag gaat het matig tot vrij krachtig waaien.

Zondag
Zet die pruiken maar goed vast, want op zondag worden er zware windstoten verwacht met uitschieters tot 75 kilometer per uur. Ook zijn er langdurige perioden met regen. Het wordt 12 graden.

Weer 2020
Foto: L1

Maandag
Het wordt maar liefst 14 graden maandag: de hoogste temperatuur tijdens de carnaval dit jaar. Het ziet er naar uit dat er in de ochtend lichte regen valt, maar later op de dag blijft het waarschijnlijk droog. Er is wel bewolking, maar af en toe laat het zonnetje zich zien.

Dinsdag
Er wordt dinsdag een aantal buien verwacht dat zich afwisselt met lange droge perioden met opklaringen. Het kwik haalt die dag ongeveer tien graden.

Bekijk hier het actuele weerbericht

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen