Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaak zoutzuurmoorden heropend: meer onderzoek nodig

Geplaatst opdinsdag 18 november 2014 - 13:28

De zaak tegen een vader, moeder en hun dochter wegens betrokkenheid bij de zogenoemde zoutzuurmoorden, in de Duitse grensplaats Tudderen in 2011, is dinsdag heropend.

In het hoger beroep is het gerechtshof tot de conclusie gekomen dat er meer onderzoek nodig is naar de betrouwbaarheid van de verklaring van de inmiddels overleden huisvriend van de familie Ron van K. Een rechtspsycholoog gaat de verhoren en de verklaringen van hem bestuderen, bepaalde het hof.

Opgelost in zoutzuur
Vijf leden van het Sittardse gezin L. zouden betrokken zijn bij de dood en verdwijning van twee mannen in 2009 en 2011. De Irakezen werden opgelost in zoutzuur en door het riool gespoeld.

Moeder Els (60) werd veroordeeld tot vijftien jaar celstraf omdat ze bekende dat zij in 2011 in het Duitse grensplaatsje Tüddern Mouhammed al Jader heeft doodgeschoten.

Ongeloofwaardige verklaringen
Vader Hub (60) en dochter Rachelle (22) werden echter vrijgesproken omdat de rechtbank de belangrijke verklaring van Ron van K. ongeloofwaardig vond. Van K. vertelde bijvoorbeeld dat vader Hub het laatste schot loste om Al Jader te vermoorden en dat Rachelle een stroomstootwapen zou hebben gebruikt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

15 jaar geëist voor zuurmoord
Sittards verzet tegen uitbreiding Duits winkelcentrum
Onderzoek naar dubbele moord Sittard heropend
Nabestaanden vallen moordverdachten aan in rechtbank
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen