Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaak zoutzuurmoorden heropend: meer onderzoek nodig

Geplaatst opdinsdag 18 november 2014 - 13:28

De zaak tegen een vader, moeder en hun dochter wegens betrokkenheid bij de zogenoemde zoutzuurmoorden, in de Duitse grensplaats Tudderen in 2011, is dinsdag heropend.

In het hoger beroep is het gerechtshof tot de conclusie gekomen dat er meer onderzoek nodig is naar de betrouwbaarheid van de verklaring van de inmiddels overleden huisvriend van de familie Ron van K. Een rechtspsycholoog gaat de verhoren en de verklaringen van hem bestuderen, bepaalde het hof.

Opgelost in zoutzuur
Vijf leden van het Sittardse gezin L. zouden betrokken zijn bij de dood en verdwijning van twee mannen in 2009 en 2011. De Irakezen werden opgelost in zoutzuur en door het riool gespoeld.

Moeder Els (60) werd veroordeeld tot vijftien jaar celstraf omdat ze bekende dat zij in 2011 in het Duitse grensplaatsje Tüddern Mouhammed al Jader heeft doodgeschoten.

Ongeloofwaardige verklaringen
Vader Hub (60) en dochter Rachelle (22) werden echter vrijgesproken omdat de rechtbank de belangrijke verklaring van Ron van K. ongeloofwaardig vond. Van K. vertelde bijvoorbeeld dat vader Hub het laatste schot loste om Al Jader te vermoorden en dat Rachelle een stroomstootwapen zou hebben gebruikt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

15 jaar geëist voor zuurmoord
Sittards verzet tegen uitbreiding Duits winkelcentrum
Onderzoek naar dubbele moord Sittard heropend
Nabestaanden vallen moordverdachten aan in rechtbank
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen