Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaak Wiersum: vragen over lekke band 'moordauto' Brunssum

Geplaatst opdinsdag 19 november 2019 - 21:16

De politie wil graag weten hoe een van de auto's die is gebruikt om de omgeving van de woning van de vermoorde advocaat Derk Wiersum in Amsterdam te verkennen, aan zijn lekke voorband komt.

Het publiek is dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht om hulp gevraagd. Het gaat om een grijze Volkswagen Transporter die in de nacht van 4 op 5 september dit jaar werd gestolen vanaf de Fazantlaan in Brunssum.

Lees ook: Gestolen auto Brunssum gebruikt voor moord op advocaat

Wekenlange observatie
Vorige week bracht de politie naar buiten dat de moordenaars van Wiersum weken voor de moord de straat en de woning van de advocaat hebben geobserveerd. Daarvoor gebruikten ze drie auto's, waaronder de grijze Volkswagen Transporter uit Brunssum. De bestelwagen werd uiteindelijk in een Amsterdamse parkeergarage achtergelaten. Het voertuig bleek een lekke voorband te hebben.

Aanhoudingen
Vlak voor de uitzending van Opsporing Verzocht werd bekend dat de politie twee verdachten heeft aangehouden in verband met de heling van een van de gestolen voertuigen die voor de observatie werd gebruikt. Het is niet duidelijk om welke auto het gaat. De verdachten zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Ridouan Taghi
Advocaat Derk Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij in het proces tegen topcrimineel Ridouan Taghi. Hij wordt ervan verdacht achter een reeks liquidaties in de onderwereld te zitten.

Tips gevraagd
De politie is nu op zoek naar mensen die weten hoe de achtergelaten Volkswagen Transporter aan zijn lekke band kwam. Vermoedelijk hebben de moordenaars de wagen afgedankt omdat ze het te riskant vonden om de gestolen bus te laten repareren.

Voor de uiteindelijke liquidatie van de advocaat werd een witte Opel Combo gebruikt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen