Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaak Wiersum: vragen over lekke band 'moordauto' Brunssum

Geplaatst opdinsdag 19 november 2019 - 21:16

De politie wil graag weten hoe een van de auto's die is gebruikt om de omgeving van de woning van de vermoorde advocaat Derk Wiersum in Amsterdam te verkennen, aan zijn lekke voorband komt.

Het publiek is dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht om hulp gevraagd. Het gaat om een grijze Volkswagen Transporter die in de nacht van 4 op 5 september dit jaar werd gestolen vanaf de Fazantlaan in Brunssum.

Lees ook: Gestolen auto Brunssum gebruikt voor moord op advocaat

Wekenlange observatie
Vorige week bracht de politie naar buiten dat de moordenaars van Wiersum weken voor de moord de straat en de woning van de advocaat hebben geobserveerd. Daarvoor gebruikten ze drie auto's, waaronder de grijze Volkswagen Transporter uit Brunssum. De bestelwagen werd uiteindelijk in een Amsterdamse parkeergarage achtergelaten. Het voertuig bleek een lekke voorband te hebben.

Aanhoudingen
Vlak voor de uitzending van Opsporing Verzocht werd bekend dat de politie twee verdachten heeft aangehouden in verband met de heling van een van de gestolen voertuigen die voor de observatie werd gebruikt. Het is niet duidelijk om welke auto het gaat. De verdachten zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Ridouan Taghi
Advocaat Derk Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij in het proces tegen topcrimineel Ridouan Taghi. Hij wordt ervan verdacht achter een reeks liquidaties in de onderwereld te zitten.

Tips gevraagd
De politie is nu op zoek naar mensen die weten hoe de achtergelaten Volkswagen Transporter aan zijn lekke band kwam. Vermoedelijk hebben de moordenaars de wagen afgedankt omdat ze het te riskant vonden om de gestolen bus te laten repareren.

Voor de uiteindelijke liquidatie van de advocaat werd een witte Opel Combo gebruikt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen