Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaak van ronselaar azc Echt aangehouden

Geplaatst opdonderdag 19 januari 2017 - 16:29

De man die verdacht wordt van het ronselen van tenminste twee mannen voor IS, wordt ook verdacht van het lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Dat bleek donderdag tijdens de rechtszaak tegen de man. Omdat dit een nieuwe wending geeft aan het proces, hebben de rechters en de verdediging meer tijd nodig om de zaak inhoudelijk voor te bereiden. Daarom werd de zaak donderdag aangehouden.

De zaak komt binnen drie maanden opnieuw voor de rechter. Tot die tijd blijft de verdachte vastzitten.

Gewapende strijd
De verdachte, een 27-jarige man van Marokkaanse afkomst, toonde in april vorig jaar in het azc in Echt op zijn telefoon video's van IS en probeerde twee mannen te overtuigen jihadist te worden. Volgens de advocaat van de man valt het tonen van IS-filmpjes en het eens zijn met de gewapende strijd onder de vrijheid van meningsuiting. Volgens haar zou uit het dossier ook duidelijk blijken dat de verdachte de twee mannen niet heeft gevraagd om zich aan te sluiten bij de gewapende strijd.

Duitsland
De verdachte reisde via Duitsland naar Nederland gereisd en verbleef pas enkele weken in Nederland toen hij in april in het azc in Echt werd aangehouden.

Lees ook: Ronselaar azc Echt riep op tot aansluiting bij IS

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vermeende IS-ronselaar uit azc Echt voor de rechter
Vermeende IS-rekruteerder wilde zelf naar kalifaat afreizen
Jihad-ronselaar azc Echt gaat in hoger beroep
4 jaar cel voor ronselen IS in asielzoekerscentrum
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen