Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaak Van Rey: meer vuurwerk na oproep rechtbank

Geplaatst opdinsdag 12 april 2016 - 17:39

De rechtszaak tegen Jos van Rey, Piet van Pol en Tilman Schreurs werd dinsdagmiddag een stuk feller nadat de rechtbank aan het OM gevraagd of het wat actiever wilde zijn.

De eerste drie dagen bleef het meestal stil vanuit de bankjes van het Openbaar Ministerie.

Vaart
Dat was tegen de zin van rechtbankvoorzitter Jacco Janssen, die er dinsdagmiddag een opmerking over maakte. "Ik wil ook graag de kant van het OM nu horen, en niet pas bij het
requisitoir." De officieren van justitie zeiden zich terughoudend op te stellen om de vaart erin te houden, en niet te verzanden in details.

Vuurwerk
Toch was de opmerking van de rechtbank niet aan dovemansoren gericht. Al snel na de oproep mengde het OM zich in de gesprekken met de verdachten, wat verschillende keren tot verbaal vuurwerk leidde. Zo deed vastgoedbaas Piet van Pol een vraag van het OM af als "bewijs dat justitie er niets van begrijpt." Ook Van Rey en zijn advocate Gitte Stevens kantten zich fel tegen het OM toen er onenigheid was over de uitwerking van een getuigenverhoor.

Lees meer in het liveblog van 1Limburg.

Corruptie
Op de vierde dag van de rechtszaak ging het, net als maandag, over de verdenking dat Piet van Pol de wethouders Jos van Rey en Tilman Schreurs zou hebben omgekocht met reisjes en etentjes, in ruil voor verschillende projecten in Roermond.

Lees ook: Minister Plasterk getuigt maandag in proces tegen Van Rey en bekijk hier een interactieve tijdlijn over het proces tegen Jos van Rey.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
Rechtbank Rotterdam buigt zich over Van Rey
Proces-Van Rey: Gezellig naar de vastgoedbeurs
LIVE: Rechtbank kijkt naar vastgoedprojecten Van Rey
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen