Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaak Van Rey: meer vuurwerk na oproep rechtbank

Geplaatst opdinsdag 12 april 2016 - 17:39

De rechtszaak tegen Jos van Rey, Piet van Pol en Tilman Schreurs werd dinsdagmiddag een stuk feller nadat de rechtbank aan het OM gevraagd of het wat actiever wilde zijn.

De eerste drie dagen bleef het meestal stil vanuit de bankjes van het Openbaar Ministerie.

Vaart
Dat was tegen de zin van rechtbankvoorzitter Jacco Janssen, die er dinsdagmiddag een opmerking over maakte. "Ik wil ook graag de kant van het OM nu horen, en niet pas bij het
requisitoir." De officieren van justitie zeiden zich terughoudend op te stellen om de vaart erin te houden, en niet te verzanden in details.

Vuurwerk
Toch was de opmerking van de rechtbank niet aan dovemansoren gericht. Al snel na de oproep mengde het OM zich in de gesprekken met de verdachten, wat verschillende keren tot verbaal vuurwerk leidde. Zo deed vastgoedbaas Piet van Pol een vraag van het OM af als "bewijs dat justitie er niets van begrijpt." Ook Van Rey en zijn advocate Gitte Stevens kantten zich fel tegen het OM toen er onenigheid was over de uitwerking van een getuigenverhoor.

Lees meer in het liveblog van 1Limburg.

Corruptie
Op de vierde dag van de rechtszaak ging het, net als maandag, over de verdenking dat Piet van Pol de wethouders Jos van Rey en Tilman Schreurs zou hebben omgekocht met reisjes en etentjes, in ruil voor verschillende projecten in Roermond.

Lees ook: Minister Plasterk getuigt maandag in proces tegen Van Rey en bekijk hier een interactieve tijdlijn over het proces tegen Jos van Rey.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
Rechtbank Rotterdam buigt zich over Van Rey
Proces-Van Rey: Gezellig naar de vastgoedbeurs
LIVE: Rechtbank kijkt naar vastgoedprojecten Van Rey
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen