Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaak Van Rey: meer vuurwerk na oproep rechtbank

Geplaatst opdinsdag 12 april 2016 - 17:39

De rechtszaak tegen Jos van Rey, Piet van Pol en Tilman Schreurs werd dinsdagmiddag een stuk feller nadat de rechtbank aan het OM gevraagd of het wat actiever wilde zijn.

De eerste drie dagen bleef het meestal stil vanuit de bankjes van het Openbaar Ministerie.

Vaart
Dat was tegen de zin van rechtbankvoorzitter Jacco Janssen, die er dinsdagmiddag een opmerking over maakte. "Ik wil ook graag de kant van het OM nu horen, en niet pas bij het
requisitoir." De officieren van justitie zeiden zich terughoudend op te stellen om de vaart erin te houden, en niet te verzanden in details.

Vuurwerk
Toch was de opmerking van de rechtbank niet aan dovemansoren gericht. Al snel na de oproep mengde het OM zich in de gesprekken met de verdachten, wat verschillende keren tot verbaal vuurwerk leidde. Zo deed vastgoedbaas Piet van Pol een vraag van het OM af als "bewijs dat justitie er niets van begrijpt." Ook Van Rey en zijn advocate Gitte Stevens kantten zich fel tegen het OM toen er onenigheid was over de uitwerking van een getuigenverhoor.

Lees meer in het liveblog van 1Limburg.

Corruptie
Op de vierde dag van de rechtszaak ging het, net als maandag, over de verdenking dat Piet van Pol de wethouders Jos van Rey en Tilman Schreurs zou hebben omgekocht met reisjes en etentjes, in ruil voor verschillende projecten in Roermond.

Lees ook: Minister Plasterk getuigt maandag in proces tegen Van Rey en bekijk hier een interactieve tijdlijn over het proces tegen Jos van Rey.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
Rechtbank Rotterdam buigt zich over Van Rey
Proces-Van Rey: Gezellig naar de vastgoedbeurs
LIVE: Rechtbank kijkt naar vastgoedprojecten Van Rey
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen