Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zaak Tilman Schreurs moet los van zaak-Van Rey'

Geplaatst opdinsdag 20 januari 2015 - 13:38

De rechtszaak tegen de van corruptie verdachte oud-wethouder Tilman Schreurs van Roermond moet worden losgekoppeld van de zaak-Van Rey.

Dat zei zijn advocaat Laurent van der Bruggen dinsdagmiddag bij de rechtbank in Rotterdam, in een regiezitting in de zaak-Van Rey.

Kleine rol
Volgens Van der Bruggen is de rol van Tilman Schreurs binnen de grote corruptiezaak veel kleiner dan die van de andere twee verdachten, te weten Jos van Rey en projectontwikkelaar Piet van Pol. Het enorme strafdossier gaat maar voor een klein deel over Schreurs, zegt de advocaat. Volgens hem hebben maar 31 van de 101 ordners in het dossier betrekking op Schreurs.

De zaak zou daarom apart moeten worden behandeld.

Niet schuldig
Tilman Schreurs wijst de beschuldigingen van het OM ook inhoudelijk van de hand, zeegt zijn advocaat. De etentjes en bezoeken aan voetbalwedstrijden hadden volgens hem een puur zakelijk karakter. De giften van projectontwikkelaar Van Pol aan een fanfare en een carnavalsvereniging waarbij Schreurs betrokken was, waren volgens de oud-wethouder geen steekpenningen maar sponsorbijdragen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vijf vragen over de zaak-Van Rey
Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
Regiezitting zaak-Van Rey bij rechtbank in Rotterdam
Rechtbank Rotterdam buigt zich over Van Rey
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen