Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zaak Tilman Schreurs moet los van zaak-Van Rey'

Geplaatst opdinsdag 20 januari 2015 - 13:38

De rechtszaak tegen de van corruptie verdachte oud-wethouder Tilman Schreurs van Roermond moet worden losgekoppeld van de zaak-Van Rey.

Dat zei zijn advocaat Laurent van der Bruggen dinsdagmiddag bij de rechtbank in Rotterdam, in een regiezitting in de zaak-Van Rey.

Kleine rol
Volgens Van der Bruggen is de rol van Tilman Schreurs binnen de grote corruptiezaak veel kleiner dan die van de andere twee verdachten, te weten Jos van Rey en projectontwikkelaar Piet van Pol. Het enorme strafdossier gaat maar voor een klein deel over Schreurs, zegt de advocaat. Volgens hem hebben maar 31 van de 101 ordners in het dossier betrekking op Schreurs.

De zaak zou daarom apart moeten worden behandeld.

Niet schuldig
Tilman Schreurs wijst de beschuldigingen van het OM ook inhoudelijk van de hand, zeegt zijn advocaat. De etentjes en bezoeken aan voetbalwedstrijden hadden volgens hem een puur zakelijk karakter. De giften van projectontwikkelaar Van Pol aan een fanfare en een carnavalsvereniging waarbij Schreurs betrokken was, waren volgens de oud-wethouder geen steekpenningen maar sponsorbijdragen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Vijf vragen over de zaak-Van Rey
Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
Regiezitting zaak-Van Rey bij rechtbank in Rotterdam
Rechtbank Rotterdam buigt zich over Van Rey
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen