Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zaak Tilman Schreurs moet los van zaak-Van Rey'

Geplaatst opdinsdag 20 januari 2015 - 13:38

De rechtszaak tegen de van corruptie verdachte oud-wethouder Tilman Schreurs van Roermond moet worden losgekoppeld van de zaak-Van Rey.

Dat zei zijn advocaat Laurent van der Bruggen dinsdagmiddag bij de rechtbank in Rotterdam, in een regiezitting in de zaak-Van Rey.

Kleine rol
Volgens Van der Bruggen is de rol van Tilman Schreurs binnen de grote corruptiezaak veel kleiner dan die van de andere twee verdachten, te weten Jos van Rey en projectontwikkelaar Piet van Pol. Het enorme strafdossier gaat maar voor een klein deel over Schreurs, zegt de advocaat. Volgens hem hebben maar 31 van de 101 ordners in het dossier betrekking op Schreurs.

De zaak zou daarom apart moeten worden behandeld.

Niet schuldig
Tilman Schreurs wijst de beschuldigingen van het OM ook inhoudelijk van de hand, zeegt zijn advocaat. De etentjes en bezoeken aan voetbalwedstrijden hadden volgens hem een puur zakelijk karakter. De giften van projectontwikkelaar Van Pol aan een fanfare en een carnavalsvereniging waarbij Schreurs betrokken was, waren volgens de oud-wethouder geen steekpenningen maar sponsorbijdragen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vijf vragen over de zaak-Van Rey
Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
Regiezitting zaak-Van Rey bij rechtbank in Rotterdam
Rechtbank Rotterdam buigt zich over Van Rey
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen