Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaak tegen Bandidos-president uitgesteld door tijdgebrek

Geplaatst opmaandag 12 juli 2021 - 14:04

De strafzaak tegen Brian H. (30), president van de Heerlense tak van motorclub Bandidos, is uitgesteld. Hij moest voor de rechter verschijnen voor het dragen van Bandidos-kleding.

Maandag bleken verschillende strafzaken dusdanig uit te lopen, dat de zaak tegen Brian over de rand viel.

Lees ook: Bandidos-president vervolgd voor dragen clubkleding

Verboden organisatie
De president van Bandidos Heerlen verscheen op 21 april in de rechtbank van Maastricht voor het proces tegen de motorclub. Hij droeg een pet, tasje en shirt waarop Bandidos-uitingen stonden. Justitie ziet dat als 'deelneming aan de voortzetting van de werkzaamheid van een verboden organisatie'.

Grijs gebied
In 2020 verbood de Hoge Raad immers 'Bandidos Holland'. Dat betekende niet het einde voor de motorclub, want het verbod zag niet op lokale chapters als die in Heerlen en Sittard. Daarmee ontstond er ook grijs gebied; mogen leden van die lokale afdelingen nou wel of niet de straat op met Bandidos-kleding?

Verkeerd uitgelegd
Nee, zegt justitie dus. Volgens advocate Gitte Stevens wordt daarmee de wet verkeerd uitgelegd. Dat had ze naar eigen zeggen graag uitgelegd tijdens de zitting van maandagmiddag. "Het is jammer dat het niet doorgaat. Iedereen had zich goed voorbereid. Maar van de andere kant is deze zaak te ingewikkeld om af te raffelen."

Op 20 augustus komt de zaak opnieuw voor de rechter.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen