Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaak Tanja Groen: één miljoen euro voor gouden tip

Geplaatst opwoensdag 23 juni 2021 - 14:32

Peter R. de Vries wil via crowdfunding één miljoen euro inzamelen, om dat bedrag in te zetten als beloning voor de gouden tip in de vermissingszaak van Tanja Groen. Van de studente ontbreekt sinds 1993 ieder spoor.

De Vries, die optreedt als vertrouwenspersoon van de ouders van Tanja, spreekt van een ultieme poging om de zaak open te breken.

Kijk hier terug: De persconferentie van de ouders van Tanja Groen

Geen doorbraak
Vader Adrie en moeder Corrie zijn inmiddels op leeftijd. "Zij geloven niet dat hun dochter nog leeft, maar die onzekerheid, die één promille kans dat ze nog leeft, die is slopend", zei De Vries woensdag tijdens een persmoment. "Hier moet een einde aan komen. Ze zijn op leeftijd en hun grootste angst is dat ze nooit zullen weten wat er met hun jongste kind is gebeurd."

Cheesetown-fiets
Tanja verdween in de nacht van 31 augustus 1993. Ze stapte na een feestje van de Maastrichtse studentenvereniging Circumflex op haar zwartgeverfde Cheesetown-fiets en zette koers richting haar studentenkamer in Gronsveld. Daar is ze nooit gearriveerd. Ook haar damesfiets is nooit teruggevonden. In 2012 werd er wel een fiets uit de Maas gehaald, maar die bleek niet van Tanja.

Video L1

Lees ook: Cold case Tanja blijft actueel: 'Nabestaanden verhaal geven'

Hoogste bedrag
De Vries heeft stichting De Gouden Tip opgericht. "Het is nu of nooit. We hopen dat heel Nederland zich achter dit initiatief schaart en we het bedrag van één miljoen euro halen. Dat is de hoogste beloning die ooit is uitgeloofd in Nederland. De huidige beloningen in Nederland zijn veel te laag en roepen geen impuls op om vitale informatie met politie en justitie te delen."

De stichting stort zich nu op de zaak Tanja Groen, maar wil ook bijdragen bij het oplossen van andere misdaadmysteries en cold cases.

Lees ook: Onderzoek OU: Geen verband tussen hoog bedrag en gouden tip

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen