Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaak Tanja Groen: één miljoen euro voor gouden tip

Geplaatst opwoensdag 23 juni 2021 - 14:32

Peter R. de Vries wil via crowdfunding één miljoen euro inzamelen, om dat bedrag in te zetten als beloning voor de gouden tip in de vermissingszaak van Tanja Groen. Van de studente ontbreekt sinds 1993 ieder spoor.

De Vries, die optreedt als vertrouwenspersoon van de ouders van Tanja, spreekt van een ultieme poging om de zaak open te breken.

Kijk hier terug: De persconferentie van de ouders van Tanja Groen

Geen doorbraak
Vader Adrie en moeder Corrie zijn inmiddels op leeftijd. "Zij geloven niet dat hun dochter nog leeft, maar die onzekerheid, die één promille kans dat ze nog leeft, die is slopend", zei De Vries woensdag tijdens een persmoment. "Hier moet een einde aan komen. Ze zijn op leeftijd en hun grootste angst is dat ze nooit zullen weten wat er met hun jongste kind is gebeurd."

Cheesetown-fiets
Tanja verdween in de nacht van 31 augustus 1993. Ze stapte na een feestje van de Maastrichtse studentenvereniging Circumflex op haar zwartgeverfde Cheesetown-fiets en zette koers richting haar studentenkamer in Gronsveld. Daar is ze nooit gearriveerd. Ook haar damesfiets is nooit teruggevonden. In 2012 werd er wel een fiets uit de Maas gehaald, maar die bleek niet van Tanja.

Video L1

Lees ook: Cold case Tanja blijft actueel: 'Nabestaanden verhaal geven'

Hoogste bedrag
De Vries heeft stichting De Gouden Tip opgericht. "Het is nu of nooit. We hopen dat heel Nederland zich achter dit initiatief schaart en we het bedrag van één miljoen euro halen. Dat is de hoogste beloning die ooit is uitgeloofd in Nederland. De huidige beloningen in Nederland zijn veel te laag en roepen geen impuls op om vitale informatie met politie en justitie te delen."

De stichting stort zich nu op de zaak Tanja Groen, maar wil ook bijdragen bij het oplossen van andere misdaadmysteries en cold cases.

Lees ook: Onderzoek OU: Geen verband tussen hoog bedrag en gouden tip

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen