Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zaak Nicky: Buren reageren geschokt op verdenking Jos Brech

Geplaatst opwoensdag 22 augustus 2018 - 15:16

In Simpelveld wordt geschokt gereageerd op het nieuws dat een dorpsgenoot verdacht wordt van de dood van Nicky Verstappen.

De 55-jarige Jos Brech woonde tot een half jaar geleden op de Haembuckersstraat. Hij woonde daar samen met zijn moeder en zus. De moeder van Brech is inmiddels overleden. Zijn zus is vertrokken naar het buitenland. Toen de politie de man opriep om dna af te staan in het onderzoek naar de dood van Nicky, sloeg hij op de vlucht.

Voormalige buren
Bij zijn voormalige buren is het nieuws ingeslagen als een bom, zo vertellen ze tegen verslaggever Alexander Dekkers. Ze wisten niet wat ze hoorden toen het bekend werd gemaakt.

Buurtbewoner Wiel Weijers noemt het nieuws meer dan droevig. Hij omschrijft hem als een bescheiden stille jongen. "Hij uitte zich niet, had weinig vrienden", zo vertelt hij. De overbuurvrouw vertelt dat het niet een persoon is die zomaar een babbeltje maakte.

Lees ook: Verdachte zaak Nicky Verstappen: wie is Jos Brech?

Video: L1 / 1Limburg

Ook andere inwoners van het dorp zijn behoorlijk geschrokken. "Ik schrik hier behoorlijk van", zegt de plaatselijke kapper. Jos Brech kwam in het verleden bij hem over de vloer. "Ik ken hem als klant, maar heb hem al een tijdje niet meer gezien."

Vrijwilliger
​Brech was als vrijwilliger actief bij het plaatselijke kindervakantiewerk. Ook werkte hij eerder bij het toenmalige kinderdagverblijf Olleke Bolleke in Brunssum. Inmiddels is deze opvang gefuseerd, maar de directie wil niet op het nieuws reageren.

Grote zoekactie
De man wordt nationaal en internationaal gezocht. Zijn laatst bekende verblijfplaats is Frankrijk. Daar werd ook al een grote zoekactie naar hem gehouden door bezorgde familieleden en vrienden.

Lees ook: Vrienden zochten in Vogezen naar Jos Brech

De politie roept iedereen die tips heeft over een mogelijke verblijfplaats van Brech op om zich te melden. Er is een speciaal telefoonnummer geopend voor tips: 088-1688999.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen