Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaak Nicky: Buren reageren geschokt op verdenking Jos Brech

Geplaatst opwoensdag 22 augustus 2018 - 15:16

In Simpelveld wordt geschokt gereageerd op het nieuws dat een dorpsgenoot verdacht wordt van de dood van Nicky Verstappen.

De 55-jarige Jos Brech woonde tot een half jaar geleden op de Haembuckersstraat. Hij woonde daar samen met zijn moeder en zus. De moeder van Brech is inmiddels overleden. Zijn zus is vertrokken naar het buitenland. Toen de politie de man opriep om dna af te staan in het onderzoek naar de dood van Nicky, sloeg hij op de vlucht.

Voormalige buren
Bij zijn voormalige buren is het nieuws ingeslagen als een bom, zo vertellen ze tegen verslaggever Alexander Dekkers. Ze wisten niet wat ze hoorden toen het bekend werd gemaakt.

Buurtbewoner Wiel Weijers noemt het nieuws meer dan droevig. Hij omschrijft hem als een bescheiden stille jongen. "Hij uitte zich niet, had weinig vrienden", zo vertelt hij. De overbuurvrouw vertelt dat het niet een persoon is die zomaar een babbeltje maakte.

Lees ook: Verdachte zaak Nicky Verstappen: wie is Jos Brech?

Video: L1 / 1Limburg

Ook andere inwoners van het dorp zijn behoorlijk geschrokken. "Ik schrik hier behoorlijk van", zegt de plaatselijke kapper. Jos Brech kwam in het verleden bij hem over de vloer. "Ik ken hem als klant, maar heb hem al een tijdje niet meer gezien."

Vrijwilliger
​Brech was als vrijwilliger actief bij het plaatselijke kindervakantiewerk. Ook werkte hij eerder bij het toenmalige kinderdagverblijf Olleke Bolleke in Brunssum. Inmiddels is deze opvang gefuseerd, maar de directie wil niet op het nieuws reageren.

Grote zoekactie
De man wordt nationaal en internationaal gezocht. Zijn laatst bekende verblijfplaats is Frankrijk. Daar werd ook al een grote zoekactie naar hem gehouden door bezorgde familieleden en vrienden.

Lees ook: Vrienden zochten in Vogezen naar Jos Brech

De politie roept iedereen die tips heeft over een mogelijke verblijfplaats van Brech op om zich te melden. Er is een speciaal telefoonnummer geopend voor tips: 088-1688999.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen