Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zaak Moszkowicz: historicus biedt excuses aan

Geplaatst opzaterdag 6 oktober 2018 - 11:30

De Maastrichtse historicus Paul Bronzwaer biedt zijn excuses aan voor zijn uitspraken over advocaat Max Moszkowicz senior.

Dat zei hij in het L1 Cultuurcafé op L1 Radio.

Commotie
Bronzwaer was te gast om te praten over de commotie die is ontstaan na zijn uitspraken over de bekende advocaat uit Maastricht. De stadshistoricus noemde Moszkowicz in een deze week verschenen biografie een 'holocaustexploitant'. "Ik had het zo niet moeten zeggen. Ik had het anders moeten formuleren. Het is mijn mening niet", zegt hij daar nu over.

Holocaustexploitant
De omstreden uitspraak deed Bronzwaer tijdens een interview met biograaf Marcel Haenen. Hij accordeerde vervolgens de uitgeschreven tekst van de biograaf. Bronzwaer zegt zaterdag dat hij deze tekst niet goed heeft gelezen. "Het is niet mijn mening. Ik wilde alleen maar aangeven dat er altijd hardnekkige geruchten zijn geweest."

Lees ook: Bronzwaer: 'Gekwetst en beledigd door broers Moszkowicz'

Zonen
Bram en Max jr., de zonen van Max, reageerde furieus op de uitspraken van de Maastrichtse historicus. Ze verweten hem antisemiet te zijn. Bronzwaer zegt de ophef te betreuren en zegt dat hij helemaal geen antisemiet is. "Ik werk mee aan het leggen van struikelstenen, om gedeporteerde Joden te herdenken. Daaruit blijkt toch dat ik absoluut geen antisemiet ben."

Excuses
De historicus heeft inmiddels contact gehad met Benoit Wesly van de Joodse gemeenschap om zijn excuses aan te bieden. "Ik heb dat privé naar Benoit Wesly gedaan en ik heb het nu publiekelijk gedaan."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen