Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaak moord advocaat Wiersum: Brunssumer langer vast

Geplaatst opdonderdag 14 mei 2020 - 16:29

De 22-jarige Jerlonny D. uit Brunssum, die maandag werd opgepakt in het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum, blijft langer vastzitten.

Dat bevestigt zijn advocaat Peter van Geelkerken. De Limburger is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist om het voorarrest met veertien dagen te verlengen.

Verkenningsvoertuig
De Brunssumer is maandag opgepakt. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt D. ervan dat hij een Volkswagen Transporter heeft gestolen en die aan Anouar Taghi heeft geleverd. Met dat busje ging Taghi met zijn groep op voorverkenning bij de advocaat.

Lekke band
Het voertuig werd vorig jaar september gestolen vanaf de Fazantlaan in Brunssum. Het busje had geblindeerde ramen en werd gebruikt voor rolstoelvervoer. Er stond zelfs nog een rolstoel in. De invalidenkaart die er ook in lag, is later teruggevonden in een prullenbak in Hoensbroek.

De recherche kwam op het spoor van het busje door het bekijken van heel veel camerabeelden. Daarop was de Volkswagen meerdere keren te zien. Hij is niet gebruikt bij de moord zelf, vermoedelijk omdat het busje een lekke band had. Het voertuig is later namelijk met lekke band aangetroffen in een parkeergarage.

Lees ook: Onderzoek moord advocaat Wiersum: Brunssumer opgepakt

Doodgeschoten
Advocaat Derk Wiersum werd op 18 september vorig jaar bij zijn woning in Amsterdam doodgeschoten. De advocaat stond kroongetuige Nabil B. bij in het proces tegen topcrimineel Ridouan Taghi. Hij wordt ervan verdacht achter een reeks liquidaties in de onderwereld te zitten.

Parkstadbende
De onlangs aangehouden Jerlonny D. is geen onbekende van de politie. Hij werd juni vorig jaar veroordeeld voor deelname aan de Parkstadbende. Dat was een groep van tientallen jongeren die jarenlang allerlei misdrijven pleegden in de Euregio, het ging met name om voertuigcriminaliteit.

Jerlonny kreeg een celstraf van 15 maanden. Die straf heeft hij nog niet uitgezeten, omdat het hoger beroep nog loopt.

Taghi-groep
De advocaat wil niet zeggen wat zijn connectie is met de Taghi-groep. De Brunssumer wordt nu verdacht van deelname aan een criminele organisatie en betrokkenheid bij meerdere moorden door die organisatie. Verder wordt hij ook verantwoordelijk gehouden voor meerdere diefstallen en heling.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen