Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zaak-Franssen ook van belang voor andere sporters'

Geplaatst opwoensdag 3 mei 2017 - 7:18

De uitspraak in de zaak van judoka Juul Franssen kan ook gevolgen hebben voor andere sporters. Dat zegt Marjan Olfers, hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

De judoka uit Reuver hoort woensdag van de rechter of ze met haar eigen trainer kan blijven werken in Rotterdam en of ze haar A-status terugkrijgt. De judobond wil dat ze traint in het topsportcentrum op Papendal met trainers van de bond.

Precedent
Als ze dat niet doet mag Franssen niet meer deelnemen aan internationale wedstrijden. De rechter probeerde eerder met beide partijen tot een oplossing te komen maar slaagde daar niet in. "De uitspraak zal zeker een precedent zijn voor andere sporters in andere takken van sport. De vraag is in hoeverre een bond kan bepalen of iemand centraal moet trainen of dat op individuele basis kan doen. Want wat je ziet is dat steeds meer sportbonden ervoor kiezen centraal te trainen," zegt Olfers.

De uitspraak is om half vier middag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Geschil Franssen en judobond eind maart voor rechter
Juul Franssen bedankt fans voor steun: 'Fingers crossed'
Atletencommissie wil snel oplossing zaak Franssen
Rechtbank geeft Juul Franssen en judobond extra tijd
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen